Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A zárt kapu a Vidit zavarta jobban

2002.10.19. 21:45
A Ferencváros megérdemelt győzelmet aratott Székesfehérváron a Videoton vendégeként. A vendégek szinte végig fölényben játszottak és Lipcsei két, valamint Dragóner egy góljával megérdemelten nyertek.
Heves ferencvárosi rohamokkal kezdődött a találkozó, és Lipcsei vezérletével a zöld-fehérek folyamatos nyomás alatt tartották a hazaiak kapuját. A hazaiak első komolyabb lehetőségére több mint negyedórát kellett várni, ekkor Pomper lövése szállt a kapu mellé.

A 25. percben a találkozó legnagyobb lehetőségét hagyták ki a hazaiak. Monye lövését Szűcs bravúrral a felső kapufára ütötte, Tóth Norbert ismételhetett volna, ám Kriston tisztázni tudott. A folytatásban aztán megint a zöld-fehérek irányítottak, ám gólt nem sikerült szerezniük.

Az 58. percben Tóth Norbert elől Szűcs nagy bravúrral hárított. Egyórányi játék után vezetett a Fradi. Kapic ívelt jobbról a kapu elé, Lipcsei visszafejelte a labdát, érkezett Dragóner, aki egy pattanás után 11 méterről jobbal a bal felső sarokba lőtt.

Minden bizonnyal a gól volt a "jeladás", hiszen ezután a fővárosiak sokkal felszabadultabban - és eredményesebben - játszottak. Hét perccel később növelték is előnyüket. Gera 18 méterről lőtt, a labdát Végh bravúrral hárította, ám a labda Lipcsei elé pattant, aki 15 méterről egyből a kapuba bombázott.

A hazaiak mindent egy lapra téve támadtak, ám nem sikerült szépíteniük. Sőt. Tíz perccel a lefújás előtt a Ferencváros büntetőből eldöntötte a három pont sorsát. Gyepes tört kapura, Pomper a tizenhatoson belül buktatta, Megyebíró játékvezető pedig habozás nélkül tizenegyest ítélt. A büntetőt Lipcsei végezte el, és magabiztosan lőtte a labdát a kapu jobb oldalába.

A Fradi végig jobban játszott és megérdemelten vitte el a három pontot a zárt kapus mérkőzésről.