Friderika
13 °C
29 °C

Fölényes MTK győzelem a Dunaferr ellen

2002.10.20. 15:54
Az MTK végig irányította a találkozót és magabiztos győzelmet aratott a teljesen indiszponált Dunaferr ellen. A hazaiak győzelme szinte egy percig sem forgott veszélyben a meglepetésre készülő újvárosiak ellenében.
A vendég újvárosiak a találkozó előtt a meglepetésről - ami az ő esetükben akár a pontszerzést vagy a győzelmét jelentette volna - beszéltek, majd a hetedik percben már az egyenlítésért küzdhettek. Történt, hogy Rednic a bal oldalról középre gurított, Éger hatalmasat hibázott, így az Zavadszkynak nem okozott különösebben nagy gondot 5 m-ről a kapu közepébe passzolnia.

Negyedórával később pedig már két gól volt a különbség. Illés remekül ugratta ki az üresbe futó Rednicet, aki nagy gólt lőtt a jobb felső sarokba.

A hazaiak továbbra is többet birtokolták a labdát, a vendégeknek csak momentumaik voltak, ám Illésék az első negyvenöt percben nem tudták tovább növelni előnyüket.

A második félidő aztán szinte azonnal MTK góllal kezdődött. Jobb oldali szabadrúgás után a vendégvédők szinte csak asszisztáltak amint előbb Ferernczi bólintotta a labdát a kapura, majd Bita bravúrja után Zavadszky vágta a labdát a felső sarokba.

Szűk negyedórával később szépített Tornyi Barnabás együttese. Komlósi az égbe fejelte a labdát, amely Balaskó elé pattant és az egykori MTK-s kapásból lőtt Hajdú kapujába. Ám mielőtt komolyabban az egyenlítésre gondolhattak volna a vendégek, Éger hibájából növelte előnyét az MTK. A Dunaferr védője mellel levette a labdát, pontosan Illésnek, akinek nem okozott gondot nyolc méterről a kapus mellett a hálóba gurítania.

Ám hogy teljes legyen a vendégek baja, hat perccel később Ferenczi Rednic passzát lőtte a jobb felső sarokba. A hazaiak végig irányították a találkozót és győzelmük ilyen arányban is megérdemelt.