Fábián, Sebestyén
-2 °C
0 °C

A ZTE-nek otthon jól megy

2002.10.23. 20:35
Az elmúlt fordulóban a Békéscsaba súlyos vereséget szenvedett a Debrecentől és ezúttal is egy olyan csapathoz látogatott Garamvölgyi Lajos csapatával, melynek korábban edzője volt és amely sokkal esélyesebbnek tűnt a találkozó előtt. Ha nehezen is, de érvényesült a papírforma, pedig a vendégek kicsit nagyobb öszpontosítással akár pontot is szerezhettek volna.
A békési szurkolók ultimátumot intéztek a héten a játékosokhoz, melyben tudatták velük, hogy ha továbbra is ilyen eredménytelenül és lélektelenül játszanak, a múlt heti buszrongálásnál is komolyabb atrocitások érhetik őket.

Heves hazai rohamokkal indult a mérkőzés, Keneseiék az első percektől a kapujukhoz szögezték a Békéscsabát. A vendégek bő negyedóráig bírták a nyomást, ekkor azonban egy gyors támadás nyomán vezetést szerzett Bozsik Péter együttese. Vincze indította Egressyt, aki pontosan adott középre, érkezett Faragó, aki 13 méterről kilőtte a jobb alsó sarkot.

Hat perccel később Urbán fejese nyomán még mentett a kapufa, ám újabb nyolc perc elteltével már nem volt ilyen szerencséje a Békéscsabának. Kenesei a vendégek tizenhatosán belül cselezgetett, visszapasszolt, érkezett Vincze, és 15 méterről megszerezte csapata második találatát. A vendégek első jelentősebb helyzetére több mint 40 percet kellett várni, ám Szilveszter kísérlete mellészállt.

A második negyvenöt percben bátrabban kezdett a Csaba, de komoly helyzetig ekkor sem jutottak el. A biztos előny tudatában a hazaiak sem erőltették nagyon a támadásokat. A 72. percben aztán mégis csak a szerencse mentette meg Fekete kapuját a góltól. Sabo 14 méteres lövését Braga a gólvonalról vágta ki. Hat perccel később szépítettek a vendégek. Budisa hibáját kihasználva Keresztúri a kapust is kicselezve helyezte a labdát a hálóba.

Egy perccel később már egyenlítettek is Keresztúriék. Az alig egy perce pályán lévő Hoffmann adott középre, a labda elszállt Budisa feje felett, ez becsapta Turit és a labda akadálytalanul hullott a bal sarokba. Azonban nem sokáig örülhettek a részsikernek a vendégek, hiszen négy perccel később ismét a ZTE-nél volt az előny. Sabo értékesítette Egressy centerezését.

A csabaiak minden mindegy alapon kitámadtak az egyenlítés reményében, azonban a lefújás előtt újabb gólt kaptak. Kenesei szögletét a nemrég beállt Csóka lőtte két méterről a kapuba. A hazaiak megérdemelten jutottak a három ponthoz, ám ha a vendégek végig úgy küzdenek, mint az utolsó félórában szorosabbá tehették volna a találkozót. Ha pedig az egész bajnokságban így játszottak volna, minden bizonnyal nem a tabella utolsó helyén állnának.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!