Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A ZTE-nek otthon jól megy

2002.10.23. 20:35
Az elmúlt fordulóban a Békéscsaba súlyos vereséget szenvedett a Debrecentől és ezúttal is egy olyan csapathoz látogatott Garamvölgyi Lajos csapatával, melynek korábban edzője volt és amely sokkal esélyesebbnek tűnt a találkozó előtt. Ha nehezen is, de érvényesült a papírforma, pedig a vendégek kicsit nagyobb öszpontosítással akár pontot is szerezhettek volna.
A békési szurkolók ultimátumot intéztek a héten a játékosokhoz, melyben tudatták velük, hogy ha továbbra is ilyen eredménytelenül és lélektelenül játszanak, a múlt heti buszrongálásnál is komolyabb atrocitások érhetik őket.

Heves hazai rohamokkal indult a mérkőzés, Keneseiék az első percektől a kapujukhoz szögezték a Békéscsabát. A vendégek bő negyedóráig bírták a nyomást, ekkor azonban egy gyors támadás nyomán vezetést szerzett Bozsik Péter együttese. Vincze indította Egressyt, aki pontosan adott középre, érkezett Faragó, aki 13 méterről kilőtte a jobb alsó sarkot.

Hat perccel később Urbán fejese nyomán még mentett a kapufa, ám újabb nyolc perc elteltével már nem volt ilyen szerencséje a Békéscsabának. Kenesei a vendégek tizenhatosán belül cselezgetett, visszapasszolt, érkezett Vincze, és 15 méterről megszerezte csapata második találatát. A vendégek első jelentősebb helyzetére több mint 40 percet kellett várni, ám Szilveszter kísérlete mellészállt.

A második negyvenöt percben bátrabban kezdett a Csaba, de komoly helyzetig ekkor sem jutottak el. A biztos előny tudatában a hazaiak sem erőltették nagyon a támadásokat. A 72. percben aztán mégis csak a szerencse mentette meg Fekete kapuját a góltól. Sabo 14 méteres lövését Braga a gólvonalról vágta ki. Hat perccel később szépítettek a vendégek. Budisa hibáját kihasználva Keresztúri a kapust is kicselezve helyezte a labdát a hálóba.

Egy perccel később már egyenlítettek is Keresztúriék. Az alig egy perce pályán lévő Hoffmann adott középre, a labda elszállt Budisa feje felett, ez becsapta Turit és a labda akadálytalanul hullott a bal sarokba. Azonban nem sokáig örülhettek a részsikernek a vendégek, hiszen négy perccel később ismét a ZTE-nél volt az előny. Sabo értékesítette Egressy centerezését.

A csabaiak minden mindegy alapon kitámadtak az egyenlítés reményében, azonban a lefújás előtt újabb gólt kaptak. Kenesei szögletét a nemrég beállt Csóka lőtte két méterről a kapuba. A hazaiak megérdemelten jutottak a három ponthoz, ám ha a vendégek végig úgy küzdenek, mint az utolsó félórában szorosabbá tehették volna a találkozót. Ha pedig az egész bajnokságban így játszottak volna, minden bizonnyal nem a tabella utolsó helyén állnának.