Luca, Ottilia
-4 °C
3 °C

Ferencváros-Siófok 4-0

2002.10.25. 20:24
A Ferencváros döcögősen kezdte ugyan a találkozót, a Siófok azonban nem tudta kihasználni a lehetőségeit, és Szili a hajrában fölényessé tette a győzelmet. A csatárok ezúttal nem remekeltek, az előkészítésben ellenben nagy szerepet játszottak.
Az alapszakasz második felvonásának első mérkőzésén az idény eddigi meglepetéscsapata, a Siófok a Ferencváros otthonában is kellemetlen perceket igyekezett okozni Garami József csapatának. Mivel Csank János - vele nyerték a zöldek a legutóbbi bajnoki címüket - először tért vissza ellenfélként az Üllői útra, őt személyes revansvágy is vezette.

Az első negyedórában meg is lepte a vendégcsapat a hazaiakat, hiszen ők birtokolták többet a labdát, és olykor fölényben is játszottak. Ezt jelezte Schultz oldalhálóban landoló lövése, illetőleg Fülöp helyzete - két perccel korábban Dragónerbe lőtt -, melynek végén Szűcs hárított.

Aztán némiképp váratlanul előnybe került a Fradi. Gera cselezgetett a bal oldalon, beadását Tököli átvette, de miután háttal volt a kapunak, három védő gyűrűjében lövésre gurított vissza az érkező Lipcseinek, akinek a labdája Grószon irányt változtatott, így Csernyánszki már nem érhette el. A labda a jobb alsó sarokban kötött ki.

Ezek után kiegyenlítettebb lett a játék, és fokozatosan átvették a meccs irányítását Tököliék, helyzeteket dolgoztak ki, igaz egyik sem volt igazán gólveszélyes. A Siófok továbbra is bátran játszott, ám ugyancsak komoly lehetőség nélkül.

A második félidőben a Siófok jottányit sem változtatott a stílusán, vagyis támadásban maradt, de egyenlíteni nem tudott, mi több: még egy gólt kapott. Gera a védőkről szerencsésen lepattanó labdával a bal oldalon ismételten elhúzott, beadása elszállt Szili feje felett, Lipcsei azonban okosan fejelte a labdát a kapus mozgásával ellentétesen.

A második gól után pedig összeroppant a Balaton parti gárda. Szili Juhász labdaeladása után tizennyolcról laposan a sarokba lőtt, majd megint ő volt eredményes.

Mindent egybevéve elmondható, a Fradinak jól sikerült a Stuttgart elleni UEFA-Kupa főpróba, a helyszínen tartózkodó sváb másodedző szerint nem árt vigyázniuk. Külön kiemelte Kapic kiváló teljesítményét - labdaszerzései mellett két hatalmas lövést is megeresztett, az egyik centikkel ment mellé, a másiknál a kapus volt a helyén -, aki évekkel ezelőtt a Duisburgban játszott, és ott edzette.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!