Olivér
4 °C
8 °C

Debrecen-Sopron 3-3

2002.10.26. 18:17
A sokat hibázó védelmek meccsén a Loki értékes pontokat nem tudott megszerezni. Máté Péter gyenge napot fogott ki, mindhárom vendéggólban szerepet játszott.
A vidék legjobbja címet birtokló hazaiak amennyiben tartani kívánják a lépést a Fradival és az MTK-val, mindenképpen nyerniük kellett. A Sopron azonban szerette volna igazolni jó formáját, és a szezon kezdetén elszenvedett hazai vereség után a cívis városban javítani.

A kétszázadik bajnoki meccsét játszó Böőr gyorsan lelohasztotta a vendégek reményeit, hiszen a tizenhatos vonaláról nagy gólt lőtt még az első negyedórában. A folytatásban Sándor Tamás hagyott ki két nagy helyzetet, emellett Sumudica késlekedett az egyik lehetőségnél. A Sopron mindvégig a kontrákra alapozott, előbb Sira vezethette rá Tomic kapusra a labdát, de elkapkodta, majd Somogyi nagy lövését fogta a horvát hálóőr.

A térfélcserét követően a Sopron fáradozását siker koronázta, egyszersmind fordulatossá vált az amúgy sem gyenge színvonalú meccs. Tóth lövését káprázatosan hárította Tomic, a labda Máté elé került, de felszabadító rúgása Siráról a háló felé pattant vissza, és ezt a dermedten álló kapus sem védhette.

Két perc sem telt el, amikor Dombi kapott kiváló indítást, gyorsaságát kihasználva betört a tizenhatoson belülre, a védők már csak szabálytalanul tudták szerelni. A büntetőt Kiss lőtte a kapu jobb oldalába.

Aztán Sira iramodott meg egy remek labdával - Máté alászaladt -, és a kifutó Tomic mellett nem hibázott. A Debrecen azonban Bajzát révén ismét előnybe került - nagy küzdelem után vette át a labdát a késlekedő bekkek mellett -, de a meccs negatív hőse, Máté szarvashibája után Tóth Mihály megint egyenlíteni tudott.

A sokat bakizó védelmek gondoskodtak arról, hogy gólgazdag meccs legyen, Szentes csapata azonban közelebb állt a sikerhez, de Máté hibáit ezen a napon nem tudta elviselni a társulat, így értékes pontokat veszített.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?