Szilárda
-4 °C
3 °C

Újpest-Dunaferr 2-1

2002.10.26. 20:45
Az Újpest két gólt, a Dunaferr két kapufát lőtt, és számtalan helyzetet kihagyott, így a lilák otthon tarthatták a három pontot.
A múlt héten elképesztően gyengén játszó Dunaferr előtt nem lebeghetett más cél, minthogy kiküszöbölje az MTK ellen megaláztatást. Az Újpest viszont jó passzban volt, és már a hetedik percben megérezhette mindezt az újvárosi társulat.

Egy bedobás után Tokody futott el a jobboldalon, beadását Kovács mellel átvette, majd hat méterről Bita lábai között a kapuba lőtt. A Dunaferr játékosainak egy része leállt, mert két labda is a pályán volt a bedobás pillanataiban, a játékvezetőt azonban ez a legcsekélyebb mértékben sem hatotta meg, és középre mutatott.

Válaszként Balaskó szabadrúgása a felső lécet érintve hagyta el a játékteret. A folytatásban a Dunaferr fölényben került, mégis a lilák szereztek újabb gólt. Poljakovic elfutása után Tokody érkezett remek ütemben, és a kapuba fejelt. Válaszként újabb kapufa érkezett, miután Sowunmi lépett ki a védők közül, és Posza mellett is elgurította a labdát. Sowunmi a sorstól kapott még egy ilyen lehetőséget, ezúttal átemelte a labdát Posza mellett, de a visszafutó Lerant a gólvonalról felszabadított.

A fordulás után már több szerencséje volt a csatárnak. Kiss beadása után az ötösről bólintott a hálóba a színes bőrű csatár. Ettől feléledt az Újpest, ám Kovács bombáját lábbal védte Bita. Ezek után Sowunmi majd Lengyel lövése okozott veszélyt, a hazaiak is támadtak, a meccs élvezetes volt, a helyzetekből azonban nem lett gól. A hajrára pedig visszaestek a csapatok.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!