Valér
-2 °C
0 °C

Zalaegerszeg-Kispest 2-0

2002.10.26. 17:12
Kenesei duplájával verte a bajnoki címvédő ZTE a kiesés ellen hadakozó Kispestet, és ezzel az idényben először jutott a felső házba. Érdekesség, hogy Vincze Ottó kiállítása után sem tudott helyzetbe kerülni a Kispest.
Ismét igen fontos mérkőzés előtt állt a ZTE, hiszen mostanság rendre hazai pályán játszik, és ha ezeken a találkozókon eredményes tud lenni, akkor felzárkózhat az élmezőnyhöz, arról már nem is beszélve.

A ZTE ennek szellemében kezdte a meccset. Kenesei már a hetedik percben vezetéshez juttatta a bajnokot. Kocsárdi futott el a jobboldalon, beadását a válogatott csatár ollózva küldte a kapuba nyolc méterről. Kísértetiesen emlékeztetett a találat a soproni csodaszép gólra, de ezt most közelebbről lőtte.

Keneseinek volt még egy lövése, Ljubojevicnek volt még egy nagy helyzete az első negyedórában, de a vendégek legjobbja, Tóth kapus mindkétszer a helyén volt. Csakúgy, mint a folytatásban, amikor Vincze lövését fogta, illetve amikor Faragó elől lábbal mentett. Vincze lőtt még egy kapufát, a Kispestnek mindössze egyetlen helyzete volt, azt Torghelle hibázta el.

A második játékrészben jottányit sem változott a játék képe, Ljubojevic passzából Kenesei kilépett a védők között, és Tóth mellett higgadtan fejezte be az akciót. Emellett csupán az borzolta a kedélyeket, hogy Egressy gólba tartó labdáját Faragó mentette a gólvonalról, no meg az, hogy Vincze feltehetően beszólt a partjelzőnek, ezért Szabó játékvezető kiállította.

A Kispest játékáról mindent elárul, hogy emberelőnyben sem volt képes eljutni a kapuig. A ZTE a hajrában újabb gólt érhetett volna el, de Koplárovics középre adása után Ljubojevic az égbe lőtt hét méterről.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!