Valér
-2 °C
0 °C

Videoton-Siófok 2-4

2002.11.01. 20:37
A válogatottakkal megerősödött Videoton két szabadrúgást kihasználva szorossá tette a meccset, a Siófok azonban jobban focizott, és nem érdemtelenül szerezte meg a három pontot Fehérváron. A kiállítás mindent eldöntött.
Csank János visszafogottan, már az egy ponttal is elégedetten várta a forduló nyitómeccsét. A másik oldalon Várhidi Péter kijelentette: kizárólag a győzelem az elfogadható számára, mert minél előbb szeretnék stabilizálni helyüket a középmezőnyben. A múlt héten úgy tűnt, hogy véget ér a Siófok "menetelése", a Videoton ellen azonban jól játszott a vendégcsapat és megérdemelten nyert.

A gólok sorát Fülöp Zoltán nyitotta. Erőstől kapott jó átadást, betört a tizenhatoson belülre, a védők ímmel-ámmal támadták csupán - Csató mellett elvitte a labdát -, ezt kihasználva tíz méterről vezetést szerzett a csatár. Nem örülhetett azonban sokáig a vendégcsapat, mert Dvéri a jobb oldalról végezhetett el szabadrúgást huszonkét méterről, és meglepetésre a rövid sarkot vette célba, pontos lövését nem tudta hárítani Csernyánszki.

Úgy látszott megtalálja a ritmust a Vidi, a pihenőre azonban mégis a Siófok térhetett előnnyel. Egy nagy bedobás után Filipovics megcsúsztatta a labdát, Gaál nem tudott beleérni, megzavarta viszont a védőket, akik nem tudtak felszabadítani, az ily módon lecsorgó labdát Schultz magabiztosan lőtte a kapu közepébe.

A fordulás után ismét egy szabadrúgásból egyenlített a hazai csapat. Tóth labdája a védőkön irányt változtatott, úgy vágódott a hálóba. Nem sokkal később a létszámfölénybe került Siófok következett, miután a csereként Tímár bő negyedóra két sárgát is összeszedett. Sipeki beívelése után rosszul mozdult ki a kapujából Végh, Filipovics megelőzte és két méterről a rövid sarokba csúsztatott.

A Vidi mindent megpróbált az egyenlítés érdekében, Terjék helyzete azonban kimaradt, a másik oldalon viszont Usvat kitűnő labdájával Fülöp a kapuig masírozott, ezzel foglalta keretbe a meccset.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!