Vendel
7 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Keresztúri a Fradit is lenyomta

2002.11.09. 12:21
Minden előzetes várakozás ellenére, felrugva a papírformát és rácáfolva az előzetes esélylatolgatásra, meglepetésre nem a nagy nyomás érett be, hanem a kihagyott helyzetek bosszulták meg magukat az Üllői úton. Keresztúri góljával nyert a Békéscsaba.
Vajon hogyan aránylik Keresztúri bombaformája Tököli kiváló képességeihez? Lapsánszki és Grujic szorosan fogja követni Gerát és Szkukaleket vagy a vendégek inkább zónavédekezést választanak? Megérti-e egymást a középpályán Bánföldi és Szeverényi, lukra fut-e végre Bognár és vajon Szilveszter Feri hogyan fog szerepelni a borsodiliga.hu karácsonyi 'legférfiasabb magyar futballista' versenyén?

Ezek a kérdések foglalkoztatták az nb1 14. fordulójának nyitómeccsére kilátogató szurkolókat, akikről a Fradi TV kommentátora jó okkal jegyezte meg: "itt vannak azok a nézők, akik a nagy hideg ellenére vállalták, hogy megnézik a meccset". Hm. Vállalták.

Az első félidőt úgy támadta végig az FTC, hogy Tököliék igazán komoly helyzetet nem alakítottak ki. A Békéscsaba viszont úgy védekezte végig, hogy egyszer se lépték át félpályát, de mellettük szól, hogy láthatóan nem is akarták.

A szünetben Penksa helyett Lenandrót küldte be Garami József, és a brazil középpályással lendületesebben nyomult a Fradi. Viszont továbbra is eredménytelenül.

A hazai játékosok egyre görcsösebben próbálkoztak ahogy pörögtek a percek, és azok pörögtek: percenként egy perccel kevesebb volt hátra. Ezalatt a Békéscsaba védekezett.

Egyszer csak Vincze előre sunyizott a baloldalon, élesen keresztbe gurított Szűcs előtt a túloldalon érkező Keresztúri pedig majdnem bekotorta. Nem sokkal később viszont tényleg benyomta.

A hetvenharmadik percben Miculescu Bánföldit játszotta meg, aki egy lépés után laposan középre gurított, jött megint Keresztúri és tizenkét méterről, ballal a jobb alsó sarokba lőtt. Két perc múlva Keresztúri majdnem duplázott: tizenhét méterről vágta a jobbfelső felé, és csak néhány centivel ment mellé.

A záró negyedórában aztán pláne egykapuzott a Fradi, a végén Szűcs Lajos is feljött a támadásokhoz, de hiába. Kézenfekvő feltételezés, hogy hazai játékosok fejben már a keddi UEFA-kupa meccsen voltak Stuttgartban, de az is lehet, hogy lélekben.

Ezzel szemben kívülről úgy tűnt, hogy Tököliék (akik közül egyébként sárgalapok miatt hiányzott Lipcsei csapatkapitány) abszolút le akarják nyomni a Békéscsabát, csak ügyetlenek. A Békéscsaba viszont pont azt csinálta, amit Garamvölgyi edző előre kitalálhatott, és a múlt heti ZTE elleni győzelem után megint nyert, pedig előtte tizenkét meccsen csak egyszer.