Piroska
3 °C
4 °C

Keresztúri a Fradit is lenyomta

2002.11.09. 12:21
Minden előzetes várakozás ellenére, felrugva a papírformát és rácáfolva az előzetes esélylatolgatásra, meglepetésre nem a nagy nyomás érett be, hanem a kihagyott helyzetek bosszulták meg magukat az Üllői úton. Keresztúri góljával nyert a Békéscsaba.
Vajon hogyan aránylik Keresztúri bombaformája Tököli kiváló képességeihez? Lapsánszki és Grujic szorosan fogja követni Gerát és Szkukaleket vagy a vendégek inkább zónavédekezést választanak? Megérti-e egymást a középpályán Bánföldi és Szeverényi, lukra fut-e végre Bognár és vajon Szilveszter Feri hogyan fog szerepelni a borsodiliga.hu karácsonyi 'legférfiasabb magyar futballista' versenyén?

Ezek a kérdések foglalkoztatták az nb1 14. fordulójának nyitómeccsére kilátogató szurkolókat, akikről a Fradi TV kommentátora jó okkal jegyezte meg: "itt vannak azok a nézők, akik a nagy hideg ellenére vállalták, hogy megnézik a meccset". Hm. Vállalták.

Az első félidőt úgy támadta végig az FTC, hogy Tököliék igazán komoly helyzetet nem alakítottak ki. A Békéscsaba viszont úgy védekezte végig, hogy egyszer se lépték át félpályát, de mellettük szól, hogy láthatóan nem is akarták.

A szünetben Penksa helyett Lenandrót küldte be Garami József, és a brazil középpályással lendületesebben nyomult a Fradi. Viszont továbbra is eredménytelenül.

A hazai játékosok egyre görcsösebben próbálkoztak ahogy pörögtek a percek, és azok pörögtek: percenként egy perccel kevesebb volt hátra. Ezalatt a Békéscsaba védekezett.

Egyszer csak Vincze előre sunyizott a baloldalon, élesen keresztbe gurított Szűcs előtt a túloldalon érkező Keresztúri pedig majdnem bekotorta. Nem sokkal később viszont tényleg benyomta.

A hetvenharmadik percben Miculescu Bánföldit játszotta meg, aki egy lépés után laposan középre gurított, jött megint Keresztúri és tizenkét méterről, ballal a jobb alsó sarokba lőtt. Két perc múlva Keresztúri majdnem duplázott: tizenhét méterről vágta a jobbfelső felé, és csak néhány centivel ment mellé.

A záró negyedórában aztán pláne egykapuzott a Fradi, a végén Szűcs Lajos is feljött a támadásokhoz, de hiába. Kézenfekvő feltételezés, hogy hazai játékosok fejben már a keddi UEFA-kupa meccsen voltak Stuttgartban, de az is lehet, hogy lélekben.

Ezzel szemben kívülről úgy tűnt, hogy Tököliék (akik közül egyébként sárgalapok miatt hiányzott Lipcsei csapatkapitány) abszolút le akarják nyomni a Békéscsabát, csak ügyetlenek. A Békéscsaba viszont pont azt csinálta, amit Garamvölgyi edző előre kitalálhatott, és a múlt heti ZTE elleni győzelem után megint nyert, pedig előtte tizenkét meccsen csak egyszer.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!