Vilhelmina
11 °C
28 °C

MTK pontszerzés Debrecenben

2002.11.09. 18:18
Nagyiramú, kemény mérkőzést játszott az éllovas Debrecenben. A hazaiak végig fölényben játszottak, mégsem tudták megszerezni a három pontot a fegyelmezetten futballozó MTK-val szemben. Ehhez kellett az is, hogy Kiss tizenegyest hibázzon.
A két csapat két legutóbbi találkozója egyaránt 4-3-as eredményt hozott, így a szurkolók most is gólzáporra számítottak. A debreceniek kezdtek aktívabban, az első komolyabb helyzet mégis a vendég kék-fehérek előtt adódott. A 7. percben Dragan, Zavadszky passzát lőtte a felső kapufára.

A legveszélyesebb hazai lehetőség a 34. percben adódott, ekkor Bajzát lépett ki, egy csellel tisztára játszotta magát, ám mielőtt lőhetett volna, Komlósi - szokásához híven - a földbe döngölte a Loki támadóját. A Szabó Zsolt helyett beugró Dubraviczky szabadrúgást ítélt, melyet Selymes alig csavart mellé.

A második játékrészben is főleg a hazaiak támadtak, Sándor remekül fogta össze a csapatot, a vendégek azonban magabiztosan védekeztek. A debreceni mezőnyfölény ellenére a félidő talán legnagyobb helyzetet, a bajnoki tabellát vezető MTK hagyta ki. A 66. percben Selymes hibája után Ferenczi ugratta ki Illést, aki egyedül vezethette a kapusra a labdát, ám 14 méterről a kapufa mellé gurított.

Két perccel később már a debrecenieknél volt a meccslabda. Smiljanic a tizenhatoson belül buktatta Sumudicát, a megítélt büntetőt azonban Kiss Zoltán gyatrán a jobb kapufa mellé lőtte.

Az utolsó percekben Hajdú lépett elő főszereplővé. Az MTK kapusa előbb Habi lövését hárította bravúrral, majd a kilépő Sándor elől szedte fel a labdát az utolsó pillanatban.