Judit
3 °C
7 °C

MTK pontszerzés Debrecenben

2002.11.09. 18:18
Nagyiramú, kemény mérkőzést játszott az éllovas Debrecenben. A hazaiak végig fölényben játszottak, mégsem tudták megszerezni a három pontot a fegyelmezetten futballozó MTK-val szemben. Ehhez kellett az is, hogy Kiss tizenegyest hibázzon.
A két csapat két legutóbbi találkozója egyaránt 4-3-as eredményt hozott, így a szurkolók most is gólzáporra számítottak. A debreceniek kezdtek aktívabban, az első komolyabb helyzet mégis a vendég kék-fehérek előtt adódott. A 7. percben Dragan, Zavadszky passzát lőtte a felső kapufára.

A legveszélyesebb hazai lehetőség a 34. percben adódott, ekkor Bajzát lépett ki, egy csellel tisztára játszotta magát, ám mielőtt lőhetett volna, Komlósi - szokásához híven - a földbe döngölte a Loki támadóját. A Szabó Zsolt helyett beugró Dubraviczky szabadrúgást ítélt, melyet Selymes alig csavart mellé.

A második játékrészben is főleg a hazaiak támadtak, Sándor remekül fogta össze a csapatot, a vendégek azonban magabiztosan védekeztek. A debreceni mezőnyfölény ellenére a félidő talán legnagyobb helyzetet, a bajnoki tabellát vezető MTK hagyta ki. A 66. percben Selymes hibája után Ferenczi ugratta ki Illést, aki egyedül vezethette a kapusra a labdát, ám 14 méterről a kapufa mellé gurított.

Két perccel később már a debrecenieknél volt a meccslabda. Smiljanic a tizenhatoson belül buktatta Sumudicát, a megítélt büntetőt azonban Kiss Zoltán gyatrán a jobb kapufa mellé lőtte.

Az utolsó percekben Hajdú lépett elő főszereplővé. Az MTK kapusa előbb Habi lövését hárította bravúrral, majd a kilépő Sándor elől szedte fel a labdát az utolsó pillanatban.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?