Viola
-5 °C
-2 °C

Meglepő siófoki vereség

2002.11.09. 17:34
A labdarúgó bajnokság első szakaszában a Békéscsaba a Kispest elleni meccs előtti napon váltott edzőt, majd megverte a piros-feketéket. A kispestiek vevők a jó példára, ők a Siófok elleni meccs előtt egy nappal cseréltek edzőt - és nyertek. Ha a következő fordulóban is nyerni szeretnének, a jövő héten újra új edzőt kell kinevezni.
Az első játékrészben többnyire a siófokiak birtokolták a labdát, ám komoly helyzetig nem jutottak. A vendégek - az egy napja kinevezett Szurgent Lajos edzővel a kispadon - szervezetten romboltak, és néha még kontrákkal is kísérleteztek -eredménytelenül. A hazaiak mezőnyfölényét jól mutatja, hogy Schwarz ebben a félidőben egymaga háromszor találta el a kapufát.

A második negyvenöt percet is Csank János csapata kezdte aktívabban, azonban negyedórányi játék után, a forduló előtt még a tabella utolsó helyén szerénykedő Kispest szerezte meg a vezetést. Bárányos végezhetett el szabadrúgást a kaputól 17 méterre, és a szétrebbenő sorfal között a labda utat talált a kapuba.

A gól után továbbra is a Balaton-partiak maradtak támadásban, a Kispest pedig vezetése tudatában még jobban megszervezte védekezését. Ennek következtében egyik kapu előtt sem alakult ki komoly helyzet.

A lefújás előtt nem sokkal - miközben a Siófok kitámadott - a vendégek egy gyors kontratámadás végén bebiztosították győzelmüket. Bárányos és Hercegfalvi vezethette rá Kollerre a labdát, amit végül Hercegfalvi a kilépő Csernyánszki mellett gurított a bal alsóba.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!