Luca, Ottilia
-4 °C
3 °C

Az eredményben kicsi, a játékban nagy különbség

2002.11.09. 21:08
"Se edző, se csapat, se taktika... Statiszták a tévében, statiszták a pályán. A vezetők tűrik?!" Ezzel a nem mindennapi transzparensel várták az Újpest szurkolói csapatukat. A legjobban minden bizonnyal Kovács Zoltán vette magára a szecsői kupablamázs utáni kritikát, hiszen szűk húsz perc alatt lőtt két gólt. A lilák a folytatásban is lefocizták ellenfelüket a pályáról és csak Végh bravúrjai mentették meg a Videotont a kiütéses vereségtől.
Az első helyzet a Videoton előtt adódott, ám ezt sikerült Terjéknek elügyetlenkednie. Ellenben Kovács Zoltán az adódó első helyzetét - mely csapatának is az első volt - a 6. percben gólra váltotta. Simek passzát vágta, mintegy 12 méterről a kapu jobb oldalába.

Továbbra is támadásban maradtak a lila-fehérek, ám előbb Simek, majd Horváth Ferenc hagyott ki nagy helyzetet. Nem úgy Kovács, aki a 18. percben önmaga és csapata második gólját szerezte. Ezúttal Séloncik beadását lőtte a bal alsó sarokba.

A biztos előny tudatában is támadásban maradtak Szabó András játékosai, amit jelez az is, hogy a Videoton már az első félidő vége előtt újabb védőt hozott be. A 40. percben csak Végh bravúrjának köszönhette a fehérvári csapat, hogy nem került már-már behozhatatlan hátrányba.

Simek beadását Horváth Ferenc ballal, ollózta kapura a labdát, azonban Végh a bal alsó saroknál bravúrral kiütötte, a kipattanóból Horváth ismételhetett , ám három méterről a lécre fejelte a labdát. Egy perccel később újabb Horváth-Végh csata következett, melyet ismét a kapus nyert.

A második negyvenöt percben bátrabban támadott a vendég együttes, ám kísérleteit nem sok siker koronázta. Egészen a 63. percig, amikor hiába szerelték együttes erővel Terjéket Tamási és Juhár, a labda Tóth Norbert elé került, aki tíz méterről a léc alá bombázott.

A folytatásban mindent egy lapra téve rohamozott a Videoton, de az utolsó pillanatban mindig valami hiba csúszott a számításaikba. A nagy akarásnak aztán majdnem nyögés lett a vége, amikor a 83. percben Horváth fejelt kapura, a labda előbb a földre, majd a kapufára pattant.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!