Antal, Antónia
3 °C
9 °C

Bozsik vezetőedző(!) sikeres debütálása

2002.11.09. 16:02
A hét elején Bozsik Péter sikeresen letette az UEFA A-licences vizsgáját, így mint vezetőedző térhetett vissza a zalai kispadra. A hazaiak az elmúlt három hazai bajnokijukat megnyerték és most a "friss edzővel" a sikeres széria folytatását remélték.
Az első negyedórában főleg a hazaiak támadtak többet, azonban komoly veszélyt nem jelentettek a soproni kapura. A tizenötödik percben aztán megszerezte a vezetést az aktívabban játszó hazai csapat. Egressy bal oldali beívelését Ljubojevic fejelte középre, Faragó pedig a kapunak háttal állva nyolc méterről szép mozdulattal ollózta a labdát a kapuba.

A vendégek szinte magukhoz sem tértek a gól okozta sokkból, amikor Egressy máris kettőre növelte a zalaiak előnyét. Az egykori válogatott játékos Kenesei szögletét fejelte a kapuba.

Az első komolyabb soproni helyzetre félórát kellett várni, ekkor Tóth Mihály került ziccerbe, azonban Csóka az utolsó pillanatban felszabadított. Nyolc perccel később pedig a kapufa mentette meg a tavalyi bajnokot a góltól. Sira egyedül lépett ki, a tizenhatosról átemelte a labdát a kifutó Turin, ám pechjére a lécet találta telibe. Sira két perccel később ismét csak Turival állt szemben, aki ezúttal bravúrral védett.

A második félidőből alig telt el két perc, amikor Egressy remekül vette észre, a mélységből érkező Faragót, aki hat méterről bevetődve lőtt a bal alsó sarokba. Komjáti András a folytatásban cserékkel próbálta frissíteni csapatát, azonban a friss emberek sem hoztak új szint a csapat játékába.

Győzelmével a ZTE közelebb került a felsőházhoz, míg a vendégek hét ponttal vannak lemaradva a "megváltó" hatodik helytől.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!