Vendel
7 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Bozsik vezetőedző(!) sikeres debütálása

2002.11.09. 16:02
A hét elején Bozsik Péter sikeresen letette az UEFA A-licences vizsgáját, így mint vezetőedző térhetett vissza a zalai kispadra. A hazaiak az elmúlt három hazai bajnokijukat megnyerték és most a "friss edzővel" a sikeres széria folytatását remélték.
Az első negyedórában főleg a hazaiak támadtak többet, azonban komoly veszélyt nem jelentettek a soproni kapura. A tizenötödik percben aztán megszerezte a vezetést az aktívabban játszó hazai csapat. Egressy bal oldali beívelését Ljubojevic fejelte középre, Faragó pedig a kapunak háttal állva nyolc méterről szép mozdulattal ollózta a labdát a kapuba.

A vendégek szinte magukhoz sem tértek a gól okozta sokkból, amikor Egressy máris kettőre növelte a zalaiak előnyét. Az egykori válogatott játékos Kenesei szögletét fejelte a kapuba.

Az első komolyabb soproni helyzetre félórát kellett várni, ekkor Tóth Mihály került ziccerbe, azonban Csóka az utolsó pillanatban felszabadított. Nyolc perccel később pedig a kapufa mentette meg a tavalyi bajnokot a góltól. Sira egyedül lépett ki, a tizenhatosról átemelte a labdát a kifutó Turin, ám pechjére a lécet találta telibe. Sira két perccel később ismét csak Turival állt szemben, aki ezúttal bravúrral védett.

A második félidőből alig telt el két perc, amikor Egressy remekül vette észre, a mélységből érkező Faragót, aki hat méterről bevetődve lőtt a bal alsó sarokba. Komjáti András a folytatásban cserékkel próbálta frissíteni csapatát, azonban a friss emberek sem hoztak új szint a csapat játékába.

Győzelmével a ZTE közelebb került a felsőházhoz, míg a vendégek hét ponttal vannak lemaradva a "megváltó" hatodik helytől.