Fábián, Sebestyén
-2 °C
0 °C

Újpest-Debrecen 1-1

2002.11.16. 20:05
Kerekes mentette meg a Debrecen három hónapja tartó veretlenségi sorozatát, jóllehet az első félidőben köze sem volt a meccshez a vendégeknek. Az Újpest így nem tudott fellépni a harmadik helyre.
Újpest zsinórban öt meccset nyert hazai pályán, és a Debrecen ellen is a lilák voltak esélyesek. A Lokit azonban fűtötte a visszavágás vágya, hiszen ősszel megsemmisítő, 5-2-es vereséget szenvedtek. A Debrecen tíz forduló óta nem kapott ki, ez a tény is táplálta az esélyeiket.

Az első félidőben aztán mindössze egyetlen veszélyes helyzetet voltak képesek kialakítani a vendégek, azt azonban Kiss elrontotta. Nem úgy az Újpest. Tokody már az első percekben bevehette volna Tomic kapuját, de a fejese nem volt pontos.

Az első negyedóra végén Kovács következett, de a horvát kapus kétszer is hárított. Még egyszer szembe került a két fél, de Tomic akkor is nagy bravúrral védett - a lábai között amúgy elcsúszott a labda, Habi azonban kivágta a labdát a gólvonalról -, noha Kovács remek fejest küldött kapura.

A második játékrészre sokkal összeszedettebben futott ki a Debrecen, és ez a helyzetekben is megmutatkozott. Bernáth előbb előkészítőként jeleskedett - Kerekes fejese elkerülte a kaput -, majd megmutatta, hogy lőni is képes, Vlaszák azonban védett.

A félidő közepén aztán Kovács megfogadta a publikum tanácsát, és gólt lőtt. Rósa szöktette a csatárt, aki tizenhatra a kaputól átvette a labdát, majd fordulásból nagy gólt lőtt a bal felsőbe.

Ezek után a Loki érezhetően ritmust váltott, Kerekes helyzete azonban még kimaradt, és nem koncentrált jobban Szekeres sem. Öt perccel a vége előtt azonban Kerekes már nem hibázott, igaz nem is volt nehéz dolga. Dombi futott el a jobb oldalon, beadására remekül érkezett a vajdasági támadó, aki öt méterről ballal a rövid sarokba lőtt.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!