Orsolya
7 °C
15 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Újpest-Debrecen 1-1

2002.11.16. 20:05
Kerekes mentette meg a Debrecen három hónapja tartó veretlenségi sorozatát, jóllehet az első félidőben köze sem volt a meccshez a vendégeknek. Az Újpest így nem tudott fellépni a harmadik helyre.
Újpest zsinórban öt meccset nyert hazai pályán, és a Debrecen ellen is a lilák voltak esélyesek. A Lokit azonban fűtötte a visszavágás vágya, hiszen ősszel megsemmisítő, 5-2-es vereséget szenvedtek. A Debrecen tíz forduló óta nem kapott ki, ez a tény is táplálta az esélyeiket.

Az első félidőben aztán mindössze egyetlen veszélyes helyzetet voltak képesek kialakítani a vendégek, azt azonban Kiss elrontotta. Nem úgy az Újpest. Tokody már az első percekben bevehette volna Tomic kapuját, de a fejese nem volt pontos.

Az első negyedóra végén Kovács következett, de a horvát kapus kétszer is hárított. Még egyszer szembe került a két fél, de Tomic akkor is nagy bravúrral védett - a lábai között amúgy elcsúszott a labda, Habi azonban kivágta a labdát a gólvonalról -, noha Kovács remek fejest küldött kapura.

A második játékrészre sokkal összeszedettebben futott ki a Debrecen, és ez a helyzetekben is megmutatkozott. Bernáth előbb előkészítőként jeleskedett - Kerekes fejese elkerülte a kaput -, majd megmutatta, hogy lőni is képes, Vlaszák azonban védett.

A félidő közepén aztán Kovács megfogadta a publikum tanácsát, és gólt lőtt. Rósa szöktette a csatárt, aki tizenhatra a kaputól átvette a labdát, majd fordulásból nagy gólt lőtt a bal felsőbe.

Ezek után a Loki érezhetően ritmust váltott, Kerekes helyzete azonban még kimaradt, és nem koncentrált jobban Szekeres sem. Öt perccel a vége előtt azonban Kerekes már nem hibázott, igaz nem is volt nehéz dolga. Dombi futott el a jobb oldalon, beadására remekül érkezett a vajdasági támadó, aki öt méterről ballal a rövid sarokba lőtt.