Szilárda
-4 °C
3 °C

Videoton-Kispest 2-0

2002.11.16. 16:29
Terjék két találatára csak helyzetekkel tudott válaszolni a Bárányos irányította Kispest így nem érdemelt pontszerzést.
Szurgent Lajos győztes siófoki bemutatkozása után Fehérváron szerette volna folytatni a pontgyűjtést, de Várhidi Péter csapata is nagyon fogadkozott, hogy most fog megtörni a rossz hazai - nyeretlenségi - sorozatot.

A Vidi ennek megfelelően is kezdte a meccset, ám félórát kellett várni az első gólra, mert addig Tóth a helyén volt. Akkor azonban Dvéri adott be jobbról, Terjék jól vette át a labdát, őrzőjéről lefordult, és tíz méterről a kapuba lőtt.

Érdekes módon a Vidi varázsütésre visszavett a vezetés után az addig sem magas tempóból. A Kispest így többet birtokolhatta a labdát - eddig is mezőnyfölényben volt -, gólt is lőhetett volna, de Bárányos és Takács is hibázott.

A térfélcserét követően a Kispest mindent megpróbált az egyenlítés érdekében, ám Balint két pontrúgás után sem találta el jól a labdát, így odalett a nagy helyzet. Nyolc perccel a vége előtt Piroska szabadrúgását Dulca bólintotta kapura, a léc alá tartó labdáját azonban Végh elképesztő bravúrral hárította. Ez volt a vendégek legnagyobb helyzete.

Aztán Terjék könyörtelenül kihasználta, hogy Mészáros röviden adott haza, lecsapott a labdára, és a kifutó Tóth mellett elvitte a labdát, és a kapuba passzolt. A hosszabbításban Terjék megy egy ziccert kihagyott, így ha mesterhármast nem is, két, három pontot érő gólt ő jegyzett.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!