Zelma, Rajmund
-4 °C
-1 °C

Zalaegerszeg-Dunaferr 2-1

2002.11.16. 16:00
Akciógólt, mi több: igazi akciót sem láthatott a hazai publikum, ettől függetlenül a bajnok otthon tartotta a három pontot, mert Németh nagyot hibázott. Előfordulhat, hogy Tornyi állásába kerülhet ez a vereség.
Sorrendben játssza a fontos hazai meccseit ZTE, és ha ezeken képes begyűjteni a három pontot, akkor csatlakozhat az élmezőnyhöz. Bozsik Péter is célzott rá, hogy csak a győzelem az elfogadható az anyagi gondokkal küszködő Dunaferr ellen.

Ettől függetlenül az első félórát átaludta a hazai gárda, igaz a Dunaferr sem kényszerítette komoly erőbedobásra a címvédőt. Aztán Kóczián felesleges szabálytalanságának köszönhetően előnybe kerültek a hazaiak. A védő Keneseit buktatta, a büntetőt Urbán higgadtan értékesítette.

A gól után aktivizálta magát mindkét együttes, és Dubraviczky megsegítette egy büntetővel a vendégeket is. Egy szöglet után úgy ítélte meg, hogy Kisst az elviselhető mértéknél jobban megtaszították, így a tizenegyes pontra mutatott. Lengyel futott a labdának, és Turi mellett a kapuba gurított.

A fordulás után még inkább emelkedett az iram, de a helyzetek mindkét oldalon kimaradtak. Egressy és Kenesei nagy lehetőségekben hibázott. Aztán az utolsó negyedórára Bozsik csatasorba küldte Vincze Ottót, aki lendített a csapat játékán.

Mégsem neki, hanem Keneseinek és Németh kapusnak köszönhető, hogy a ZTE otthon tartotta a pontokat. A tizenhatos sarkáról végzett el szabadrúgást Kenesei, és Németh kezei között a labda a kapuba vánszorgott. Az MTK elleni rangadóra így jó hangulatban készülhet a gárda.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!