Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Az MTK megállíthatatlan?

2002.11.18. 09:27
A listavezető MTK, második félidei jobb játékával megérdemelten tartotta otthon a három pontot, első számú üldözőjével az ETO-val szemben. Az első negyvenöt percben a győriek előtt is több helyzet adódott, a folytatásban azonban Illésék minden tekintetben ellenfelük fölé nőttek.
Az első komolyabb helyzet a vendégek előtt adódott, a hazai védők tétovázása után Németh lőtt a tizenhatos csücskéről, a labda azonban a felső kapufát érintve hagyta el a játékteret. Válaszként még ugyanebben a percben Rednic lőtte el Illés remek passzát a kapu előtt.

A 20. percben Zavadszky küzdötte le magát az alapvonalig, beadását Ferenczi pár lépésről lőtte mellé. Félóra telt el a találkozóból, amikor az ETO a meccs - és talán a forduló- legnagyobb helyzetét hagyta ki. Németh több védőt is becsapott, remekül ugratta ki Szanyót, aki pontosan adott középre, az érkező Peric azonban senkitől sem zavartatva nyolc méterről a kapu mellé bombázott. Újabb egy perc múlva Rednic indítása és Illés passza után Zavadszky hasonló helyzetből lőtt fölé.

A második játékrészben az MTK jóval aktívabban kezdett, a győriek azonban jól védték kapujukat, így Illésék nem tudtak komoly helyzetet kidolgozni. A legnagyobb helyzetet - ahogy az MTK szurkolók már megszokhatták - Ferenczi hagyta ki, aki hat méterről, a kapusba lőtte a labdát, miközben a közelben nem volt győri játékos.

Ismét csak egy percet kellett várni a következő helyzetre, Illés lőtt 18 méterről, ám Sebők hatalmas bravúrral a kapufára ütötte a labdát. Majd tetézve eddigi teljesítményét Zavadszky fejesét védte a győri kapus.

A 75. percben aztán már Sebők sem segíthetett csapatán. Zavadszky ugratta ki a lesre játszó védők közül Illést, aki mellel maga elé tette a labdát, majd tíz méterről a léc alá bombázott. Tíz perccel később pedig végleg eldőlt a három pont sorsa. Böjte utolsó emberként szabálytalankodott Andronical szemben, amiért tizenegyes (az MTK-nak) és kiállítás (az ETO-nak) járt. A büntetőt Ferenczi lőtte a kapu jobb oldalába.

Második félidei jobb teljesítményének köszönhetően az MTK megérdemelten tartotta otthon a három pontot.