Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Újpesti győzelem kézzel-lábbal

2002.11.23. 15:34
A találkozó tétje a dobogó harmadik helye volt, ahova a győztes kerülhetett. Ez végül az Újpestnek sikerült, amely kevesebb helyzetét jobban kihasználva győzött. A lilák az első félidőben kétszer lőttek kapura és ezzel kétgólos előnyre tettek szert. A folytatásban hiába támadott többet a Győr, a vendégek növelték előnyüket és végül simán győztek.
A szakadó esőben lezajlott első 20 perc után három emlékezetes momentum maradhatott meg a kilátogató mintegy ezer nézőben. A 10. percben Kassai sporttárs elnézett egy tizenegyest (Szanyó szöglete után Hucikát lökték ki a labda alól), majd Szanyó ballábas lövését védte bravúrral Vlaszák. Az első húsz perc zárásaként aztán megszerezte a vezetést a fővárosi együttes. Ehhez kellett Kassai Játékvezető, Rósa keze és egy jól eltalált lövés.

Történt, hogy egy előrevágott labdát a védők pont Rósa elé fejeltek ki, aki kézzel(!) maga elé tette a labdát, majd ballal kilőtte a bal alsó sarkot. Makai szabályosnak vélte a gólt. A gól után visszább álltak a vendégek, úgy tűnt számukra megfelelő az egygólos vezetés. Bő tíz perc elteltével azonban újabb gólt "találtak".

Tokody balról ívelt a győri kapu elé, a lesre játszó védők közül Horváth lépett ki, és 6 méterről estében lőtt kapura. Rosszul találta el a labdát, azonban szerencséjére, az a tehetetlen Sebők mellett a bal alsó sarokba gurult. A gól után nem sokkal Szanyó, Bruce Lee-t idéző mozdulattal rúgta fejbe Mórit, ám megúszta sárga lappal.

A második negyvenöt percre, nagyobb iramra kapcsolt a győri csapat, de a zártan védekező vendégek kapuja előtt nem tudott komoly gólhelyzetet kialakítani. Az újpestiek magabiztosan őrizték előnyüket és csak elvétve merészkedtek a hazai kapu elé. Ám így is majdnem gólt lőttek, köszönhetően a roppant indiszponáltan játszó Karabaticnak, aki egy előre vágott labdát próbált meg elrúgni, de miután rosszul találta el, az majdnem saját kapujába hullott.

A 75. percben aztán egy kósza lila-fehér támadás újabb gólt eredményezett. Rósa küzdött a bal oldalon, pontosan adott középre, ahol Tokody senkitől sem zavartatva hat méterről fejelt a kapuba. Nyolc perccel később szépített a Győr. A vendégek tizenhatosa előtt ide-oda pattogott a labda, amit végül Baumgartner lőtt 18 méterről Vlaszák kapujába.

A hazaiak a mezőnyben sokkal többet bírtokolták a labdát, de a kapu előtt elfogyott a tudományuk, míg a vendégek négy nagy helyzetükből hármat berúgtak, így elvitték a három pontot és felléphettek a dobogó harmadik fokára.