Gusztáv
3 °C
7 °C

Kiizzadt házi feladat

2002.11.24. 00:26
A végeredmény olyan mintha simán győzött volna a Fradi, pedig valójában olyan görcsösen nyert, hogy ahhoz képest Tornyi Barnabás kifejezetten lelazult személyiség.
Szűcs Lajos, a Fradi kapusa elég megbízható források szerint egész meccs alatt bigbrother-ös Évi "A kapun túl" című versét mormolta magában, de a második sor nem jutott eszébe. Meg kéne kérdezni a Lipcseit, mégis csak ő a csapatkapitány - gondolta a kapus éppen a mérkőzés negyvenharmadik percében, amikor Rósa Dénes egyáltalán nem hibátlan lövése váratlanul megpattant előtte, és már hiába nyújtózkodott, a labda veszedelmesen repült a kapu felé.

"A kapun túl, A kapun túl.." - szuggerálta Szűcs közben, és ez bejött: a labda a kapufáról mellé pattant. Lajos hálával gondolt Évire, és szavalt tovább - többé nem zavarták meg a dunaújvárosiak.

Viszont az első félidőben a fradisták se nagyon Némethet, a vendégek kapusát. Lipcsei távoli lövését még az elején, később Gera ügyes emelését, és Leandro futtából leadott szép rúgását kellett védenie, de igazából egyik kísérlet sem volt túl veszélyes. Különben meg a szokásos magyar reménytelenség,

És a második félidő nagyobbik fele is úgy telt el, hogy a Fradinak minden esélye megvolt ismét durván beégnie hazai pályán. Nyomtak ugyan Tököliék, egy idő már a tempójuk is rendben volt, de támadásaik mégis annyira színtelen-szagtalan akciók voltak, hogy egyáltalán nem tűnt biztosnak a vezetőgól megszerzése.

A Dunaferr két belső védője kellett az áttöréshez: Gyepes keresztlabdájánál Gerát és Tökölit is elengedték, és bár már az előbbi is belőhette volna, de dicséretes önzetlenséggel passzolt a még biztosabb gólhelyzetben álló Tökölihez, aki nem bírta kihagyni.

Ezzel aztán el is dőlt a történet, mert teljesen világos volt, hogy a rombolásra még csak-csak képes, de elől teljesen impotens vendégek nem fognak újítani. Zováth (aki pedig tényleg nem a legreménytelenebb játékos Dunaújvárosban) jött elő egyedül igazán kreatív megoldással, aki úgy tudta kiállíttatni magát, hogy közben igazából senkit nem bántott. Először addig reklamált egy szabadrúgást, amíg sárgát nem kapott, aztán kézzel állította meg a Fradi közepesen veszélyes támadást, amiért persze megint sárga járt.

A hosszabbításban Zováth üresen maradt helyén húzta meg egészen a kapuig előbb Lipcsei, majd Tököli, és mindketten ki is használták a lehetőségeiket. Az eredmény ugyan pontosan mutatja a két csapat közti különbséget, de hetven percen át simán elképzelhető lett volna a 0-0 is.

A Dunaferr halál gyenge, Tornyi edző maradására túl nagy összegben ne fogadjanak. A Fradi viszont magyar szinten akár jó is lehetne, de nem az. Akad ugyan pár ügyesebb játékosa (főleg Gera), és Garami képes összerakni a csapatot is, de valamitől mégse tudnak felszabadultan játszani. Ezt a Dunaferrt legyűrni sima házi feladat volt. Jövő hét végén az MTK-hoz látogatnak, akkor kiderülhet az igazság.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!