Gusztáv
-4 °C
1 °C

Dunaferr-Békéscsaba 3-0

2003.03.12. 18:53
A két kiesőjelölt csatája egyoldalú küzdelmet hozott, a Békéscsaba ismét gólképtelennek bizonyult, így fordulhatott elő, hogy a meggyengült Dunaferr is oktatta Garamvölgyi csapatát.
A télen jelentősen meggyengülő és kulcsjátékosait elveszítő Dunaferr bíztató játékkal kezdte a szezont, és a várakozásokkal ellentétben nem szalad bele súlyos vereségekbe. Az igen nehéz körülmények között felkészülő Békéscsaba azonban nagy verést kapott a Soprontól, mégpedig hazai pályán.

Nem is keltett ezek után meglepetést, hogy az első félidőben a Dunaferr volt fölényben, és sorra alakította ki helyzeteit. Az első húsz percben két ziccert hagyott ki Nikolov, Buzás előtt is adódott néhány lehetőség.

A túloldalon Miculescu került helyzetbe, majd a félidő utolsó tíz percében nemcsak tetszetősen, hanem eredményesen is játszottak a hazaiak. Drobnjak előbb Lengyel passzát értékesítette tíz méterről, majd egyéni akció után húsz méterről lőtt gólt.

A fordulást követően a Békéscsaba nem támadt fel poraiból, a Dunaferr pedig Nikolov révén végképp eldöntötte a pontok sorsát. A hajrában még nagyobb is lehetett volna a különbség, de a kontrák kimaradtak, jóllehet Rompos többször is ziccerbe került.