Tököli két fejesgóljával 1-0

2003.03.12. 17:57
A szokásos reménytelen magyar színvonalon, viszonylag szerény botrány mellett játszott nagyon durva meccset a Fradi és az Újpest, az NB1 tavaszi nyitófordulójában. Tököli két gólt fejelt, de Ábrahám bíró csak a másodikat adta meg. Az Újpest viszont gyakorlatilag semmit nem mutatott. Hazai győzelemével már csak két bajnokesélyes csapat marad - hangoztatták a zöldek állandóan. És tényleg.
Az első meglepetés a szurkolói összecsapások - az előzetes várakozásokhoz képest - szerényebb mértéke volt. A hosszas egyezkedés után végül 1200 főben maximált vendég-szurkolótábor másfél órával a kezdés előtt, kölcsönös és nagyrészt artikulálatlan üvöltés valamint kisebb dobálás mellett bejutott a lelátóra. A rendőrségnek közben sikerült távol tartania a hazai elmebetegeket, akik közül négyet kiemeltek.

A meccs feszült és gyenge játékkal kezdődött, de aztán a csapatok hullámvölgybe kerültek: ideges és még gyengébb színvonalon folytatódott. Az első veszélyesebb helyzet a hetedik percben a Fradi kapuja előtt jött össze, amikor Tamási visszafejelt egy szögletet a berobbanó támadók elé, de végül is simán felszabadítottak a hazaiak.

Tököli befejeli, de Ábrahám közbeszól

Az első tíz percben aktívabb volt az Újpest, de aztán átvette a meccs irányítását a Fradi. A 14. percben Lipcsei jobboldali beadását Tököli a bal felsőbe fejelte, de a partjelző szerint a beadásnál már túljutott a labda az alapvonalon így Ábrahám érvénytelenítette gólt. Tévedett.

Bő fél óra játék után egy baloldali beadást Kapic a kapunak háttal állva nagyon ügyesen passzolt vissza Leandro elé, aki a labdát kapásból a kapu jobboldalára vágta, Vlaszák pedig reflexből kitolta - taps mindkét oldalon. Egy perccel később Tököli kapott kivételesen jó labdát a balszélen, ügyesen át is vette, de futtából mellé lőtt.

A 41. percben Lipcsei egy méterre az alapvonaltól, a baloldalról lőtt egy szabadot élesen kapura, de Vlaszák kiöklözte. Szűcs Lajosnak, a Fradi kapusának az 59. percben kellett először védenie, ekkor Tchur hat méterről, de éles szögből rászúrt lövésébe állt bele.

Végéig feltűnően sok szabálytalanság volt, és a rendkívül töredezett játék az idővel egyre inkább csak bekkelő Újpestnek kedvezett. A meccs végére azonban felpörgött az FTC, és beszorította ellenfelét. A 73. percben Lipcsei futtából, jó erősen lőtt kapura húsz méterről, de Vlaszák vetődve megfogta.

Ábrahám közbeszól, Tököli gólt fejel

Két perccel a lefújás előtt Sowunmi tizenkét méteres erős lövését védte az újpesti kapus, de még mielőtt a lilák kijöhettek volna a térfelükről, Rósa szövegeléséért (!) szabadrúgást kapott a Fradi, a vendégek kapujától harminc méterre. Lipcsei jobbról lágyan ívelt keresztbe, Tököli pedig Tamási mellett felugorva a kapu baloldalába fejelt. (1-0)

A hosszabbításban Sowunmi adott kiváló labdát Tökölinek, aki duplázhatott volna, de a kapufát találta el.

A Fradi nem teljesen megérdemelten győzött, az Újpest viszont teljesen megérdemelten kapott ki. Lipcseiék ellenfelüknél valamivel lelkesebbek voltak, Tököli meg nagyon érzi a kaput. Az Újpest játéka viszont kizárólag szoros védekezésből állt.  • Tippek
  • Lakáshitel