Ervin
14 °C
22 °C

Békéscsaba-MTK 2-2

2003.03.15. 17:13
Az MTK-t túlzottan megnyugtatta, hogy az első félórában kétgólos előnyre tett szert, a Békéscsaba azonban feltámadt poraiból, és az utolsó percben pontot mentett a listavezetővel szemben.
Ez volt az a meccs az MTK számára, amelyiken igen ciki, ha nem nyer, hiszen az utolsó helyezett otthonába látogatott, illetve mert tavasszal a csabaiak még nem lőttek gólt, nyolcat azonban kaptak két meccsen. Mégsem nyertek.

Jóllehet az első félidőben jobbak voltak, Silva előtt adódott kisebb lehetőség az első percekben, a huszadikban pedig az első komolyabb helyzetét kihasználta a kék-fehér együttes. Az agilisan játszó brazil csatár Czvitkovicsot szöktette, aki betört a tizenhatoson belülre, és a kilépő Fekete mellett a kapuba passzolt.

Ez a találat megzavarta némiképp az addig is feltűnően erőtlen Békéscsabát, hiszen egy elképesztő potyagólt hozott össze a védelem. Grujic hazaadása után Fekete eltalálta a bekket, a labda Silva elé került, akinek nem volt nehéz dolga az üres kapuba gurítania.

A félidő előtt aztán váratlanul szépített a Békéscsaba. Tóth egyéni akció után - Komlósit csapta ügyes csellel -, Hajdu mellett tizennégy méterről a kapuba lőtt. A második félidőben is lendületesebb volt az MTK, de újabb gólt nem tudtak szerezni, a Csaba viszont nem adta fel, és Vincze szöglete után már a ráadásban Hoffman a jobb felső sarokba fejelt.