Koronavírus adatok

2021. nov. 26.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Virgil
1 °C
5 °C

Humánum + szakértelem

2003.03.22. 04:21
Gólnélküli döntetlent játszott a bajnokságot vezető MTK és a Sopron az NB1 21. fordulójában. Bánhatja, aki nem látta.
Kaliforniai egyetemek néprajz szakos hallgatóinak kellene vizsgálniuk a magyar "ultramozgalmat" - ahogy az egykori szurkolótáborokból kinőtt, nem kis részben egyszerü verőlegényekből szerveződött drukkercsoportok nevezik saját szubkultúrájukat. Az MTK-szimpatizáns és legfeljebb néhány tucat tagot tömörítő "Blue Boys" a tavaszi szezonra szokatlanul szofisztikált tarnszparenssel örvendeztette meg csapatát, és főleg annak edzőjét: Humánum + Szakértelem = Egervári.

De beláthatják, hogy ez is kevés, ha Illés Béla, a legjobb magyar játékos kihagy három hatalmas helyzetet. Mit tehet ilyenkor a humánus pedagógia vagy legiskolázottabb szakértelem?

Öt perccel a vége előtt Fehér, a soproni jobbszélső gyors cselekkel verte át a védőket, aztán közelről, a felső sarokra bombázott, de Hajdú vonalkapus kitolta. Ennyi futball volt a meccsen.

Rögtön utána Jezdimirovics - pedig ő jugoszláv - hat méterrel lőtt fölé kapásból, igaz, aztán úgy küzdött a labdáért, hogy majdnem fejen rúgták. Ez meg a küzdelem.

Ha valaki felvette videóra a közszolgálati tévé közvetítését, az legyen szíves küldjön egy másolatot, szeretnénk még sokszor izgúlni, gyönyörködni.

Az MTI tudosítása:

13. perc Zavadszky jobb oldali beadását Silva 5 m-ről a soproni kapus kezébe fejelte.
20. perc Silva ugrott ki a vendégvédők közül a jobb oldalon, s a büntetőterületre érve a rövid sarok felé lőtt, de Farkas szögletre mentett.
42. perc Zavadszky futott el a jobb szélen, majd visszagurította a labdát az üresen álló Illésnek, de az MTK irányítója 15 m-ről a kapu fölé bombázott.
59. perc Dragan a bal oldalról ívelt középre, a jó ütemben érkező Illés 5 m-ről fölé lőtt.
72. perc Illés jobb alsó sarokra tartó 20 m-es lövését Farkas könnyedén hárította.

A gyenge színvonalú mérkőzésen az MTK végig mezőnyfölényben futballozott, de összes helyzetét kihagyta a lelkesen védekező soproniak ellen, így nem érdemelt győzelmet.