Zsuzsanna
-3 °C
3 °C
Jászapáti Petra
kedd 11:00
Jászapáti Petra
Rövidpályás gyorskorcsolya

Siófok-Zalaegerszeg 1-0

2003.04.05. 21:56
Az anyagi gondokkal küszködő Siófok nagy meglepetésre megfosztotta a bajnoki címet védő Zalaegerszeget attól, hogy a felső házban folytathassa a bajnokságot. A Siófok jobban akarta a győzelmet, a ZTE-ben nem volt kellő tűz, Kenesei szokatlanul passzív volt.
A vendégek kezdték jobban a meccset, hiszen a harmadik percben Egressy tizenkét méteres baloldali lövése a felső léc alsó lapján csattant, ám a gólvonal előtt ért földet a labda. Majd a sérüléséből visszatérő Vincze Ottó lőtt jó harminc méterről, de Németh bravúrral védett.

Ezek után a zalaiak érthetetlenül visszaestek, a Siófok feljött, Kuttor lefejelt labdáját Filipovics bombázta az ötösről fölé, majd Sipeki lépett ki ziccerben, Turi mellett elgurította a labdát, a kapufa azonban megkegyelmezett a címvédőnek.

A második félidőben még inkább mezőnyfölénybe került a Siófok, a ZTE szinte semmi veszélyt nem jelentett a kapura, így nem keltett különösebben nagy meglepetést, hogy nyolc perccel a vége előtt egy jobboldali szögletre Koller nagyszerűen érkezett, és a bizonytalankodó Turit megelőzve hat méterről a léc alá bólintott.

A ZTE ezzel a vereséggel legjobb esetben is csak a hetedik lehet, amit igen nehéz lesz megmagyaráznia Bozsik Péter vezetőedzőnek, hiszen a tavalyihoz képest a játékosállomány nem gyengült meg.