Gábor, Karina, Ders
-3 °C
7 °C

Sopron-Újpest 0-1

2003.04.05. 19:20
A védő, Tamási Zoltán emelésével nyerte meg soproni meccsét az Újpest, és ezzel őrzi harmadik helyét a bajnokságban. A vendégcsatárok helyzetek sorozatát hibázták el.
Kétségkívül az Újpestnek volt nagyobb a tét a Sopron elleni meccsen, hiszen ők a dobogóért harcolnak, míg a Sopronnak nem volt esélye arra, hogy a felsőházba kerüljön, a kieső zónától viszont biztos távolságra vannak.

Az első félidőben gyenge produkciót nyújtott mindkét csapat, Tóth szabadrúgását és Balaskó lövését leszámítva semmi nem történt. A térfélcsere után megélénkült valamelyest a játék, és az első negyedórában Kovács Zoltán két helyzetet is kihagyott. Előbb fölé emelt, majd kilépett a védők közül és jobbal a bal kapufát találta el.

Válaszként Balaskó lövését kellett fognia Vlaszáknak, majd ismét Kovács kísérletezett, de Farkas vetődve hárított. Ekkortájt lüktetett a játék, és a gól sem maradt el. Rósa labdájával Tamási futott el, és a kilépő Farkas felett a kapuba emelt.

A soproniak Vlaszákot tornáztatták meg, hogy aztán Tokody - kétszer is - hatalmas ziccerben hibázzon. A túloldalon Sira másolta le a válogatott középpályás produkcióját, és hat méterről az égbelőtt. A hajrában Kovács is ügyetlenkedett, így nem változott az állás.