Beáta, Izolda, Lea
-7 °C
5 °C

Eldöntötték

2003.04.12. 00:01
A meglepően erős iram, és az első félidőben még többször is hibádzó, de a végén barvúrosan védő Szűcs cáfolta, a Fradi kamu tizenegyese és Illés elrontott büntetője viszont erősítette az FTC-MTK mérkőzés (és így az egész bajnokság) komolytalanságával kapcsolatos gyanakvást. A meccs leggyengébb teljesítményét Hanacsek bíró nyújtotta.
2. perc: Tököli a 16-os vonaláról ugratta ki Leandrót, aki 12 méterről a felső kapufát találta el. 16. perc: Leandro tört be az MTK büntetőterületére, Tököli elé játszott,

majd a visszakapott labdát 13 méterről a jobb alsó sarokba helyezte (1-0).

31. perc: Gera indításával Kriston lépett ki a lesre játszó védők között, egyedül törhetett kapura, de 10 m-ről, senkitől sem zavartatva külsővel a jobb sarok mellé lőtt.

35. perc: Czvitkovics a felezővonalról ugratta ki Illést, aki 10 m-ről, higgadtan emelt az elvetődő Szűcs felett a kapu bal sarkába (1-1).

40. perc: Zavadszky 25 m-es lövését követően a labda elsuhant Szűcs hasa alatt, de a jobb kapufát találta el.

52. perc: Bognár a ferencvárosi térfél közepén hátulról belerúgott Draganba, amiért a játékvezető habozás nélkül kiállította a zöld-fehérek védőjét.

64. perc: egy teljesen ártalmatlan szituációban Gera és Smiljanic ugrott fel az MTK büntetőterületén belül, Gera elesett, Hanacsek pedig a 11-es pontra mutatott. A büntetőt Lipcsei félmagasan a kapu bal oldalába lőtte (2-1).

80. perc: Czvitkovics labdájával Dragan ugrott ki, amikor Kriston hátulról fellökte, Hanacsek ismét 11-es ítélt. Illés a kapu bal oldala felé helyezett, de Szűcs bravúros vetődéssel szögletre ütötte a labdát.

A büntetőt hibázó és a második félidőben csaknem végig 10 emberrel szemben játszó MTK lényegében önmagát verte meg az örökrangadón. Igaz, a Ferencváros egy vitatható 11-esből szerzett góllal harcolta ki a győzelmet.