Vince, Artúr
-6 °C
2 °C

Dunaferr-Zalaegerszeg 2-3

2003.04.23. 17:16
Jóllehet kétszer is előnybe került a Dunaferr, előnyét nem tudta megőrizni, és a sokkal jobb erőkből álló címvédő megérdemelten nyert. Különösen a második félidőben volt érezhető a fölényük. Igen nehéz helyzetbe került a Dunaferr.
Miután a Dunaferr két sorsdöntőnek is minősíthető hazai kiesési rangadóját, a Kispest és a Békéscsaba ellen is elveszítette, a bajnoki címvédő ellen nem volt más esélye, minthogy nyerjen, ha életben akarja tartani bennmaradási reményeit. A ZTE viszont játékosanyagban mérföldekkel járt az újvárosaik előtt.

Ez a fölény azonban korántsem érződött a kezdéskor, hiszen Drobnjak révén előnybe került a hazai együttes. A szerb támadó Nikolovtól kapott remek átadást, majd rávezethette a labdát a kapusra, és nem volt más dolga, mint elgurítani a játékszert a kifutó Bardi mellett. Mivel ezt tökéletesen megtette, vezetéshez juttatta a csapatát.

Nem örülhetett azonban sokáig a hazai társulat, mert a csereként beállt Babati átadását Szabó fejelte a kapuba. Aztán két percen belül újabb gyors gólváltás következett. Előbb Csóka rántotta le a büntetőterületen belül Lengyelt, és a sértett nagy nyugalommal gurított a lapuba, majd a másik oldalion Kenesei lefordult védőjéről, és húsz méterről jobbal szép gólt lőtt.

A vendégek - Egressynek hála - lendületben maradtak, a legnagyobb helyzet mégis Zsók hagyta ki kevéssel a lefújás előtt -, aki nem tudta ellőni a labdát a kifutó zalai kapus mellett.

A fordulás után gyorsan döntésre vitte a dolgot a ZTE: Babati átadása után Kenesei tíz méterről nem hibázott. A hazaiak szemlátomást ellőtték a puskaporukat az első félidőben, mert a másodikban szinte helyzetig sem jutottak - Zsók második sárgája után, tíz perccel a vége előtt végképp visszaestek -, így egyáltalán nem volt meglepő, hogy sorrendben harmadszor is kikaptak hazai pályán.