Gertrúd, Patrik
4 °C
4 °C

Sopron-Kispest 3-2

2003.04.23. 19:12
Kétgólos előnyt szórakozott el a kiesés ellen menekülő Kispest a Sopron ellen. Az első félidőt átalvó Komjáti csapat végül kiszenvedte a győzelmet, Duróval a kispadon először kapott ki a Kispest.
Amióta Duró József átvette a Kispest irányítását, a gárda kétszer nyert, minek köszönhetően elkerült a kieső helyről. Értelemszerűen Sopronban is folytatni szerették volna a nyerőszériát, ám Komjáti csapata is nagyon fogadkozott, hogy megszerzi első sikerét az alsó házban.

Az elszántságuknak azonban nyoma sem volt az első félidőben, hiszen a Kispest sokkal lendületesebben kezdte a meccset, így nem véletlen, hogy már a negyedik percben előnybe került Torghelle révén. A félidő felénél Hamar duplázta meg a vendégek előnyét. Az enervált Sopront nem sok választotta el az újabb góltól, de a szünetig már kihúzták mínusz kettővel.

A térfélcserét követően viszont egy teljesen más szellemiségű hazai alakulat futott ki a gyepre, és ennek az eredménye sem maradt el. Előbb Tóth Mihály - a csatárt segítette a kapufa is -, majd Javrujan is betalált, így egyenlített Komjáti csapata. Utóbbi góljánál a gólpasszt a kapus, Farkas adta, miután kirúgásánál rosszul helyezkedtek a bekkek.

Hat perccel a vége előtt Tóth András szögletből a vezetést, és mint később kiderült a győzelmet is megszerezte a hazaiaknak. A Kispest érthetetlenül omlott össze, a Sopron pedig maximálisan kihasználta mindezt.