Emőke
-4 °C
9 °C

Kispest-Zalaegerszeg 1-2

2003.04.26. 17:13
Az édesapjáról elnevezett stadionban először vezette sikerre csapatát Bozsik Péter. A Kispest ugyan vezetett, a második félidőben érthetetlenül visszaesett, és nem érdemelt döntetlent.
Miután pénteken bizonyossá vált, hogy jövő szezonban már nem Bozsik Péter lesz a bajnoki címvédő ZTE edzője, érdekes mérkőzés előtt állt csapata, hiszen a játékosok már a jövőjüket helyezhették előtérbe. A Kispest kétgólos előnyt szórakozott el a hét közben Sopronban, így kizárólag a győzelem lebeghetett a játékosok szeme előtt, hiszen a bennmaradás az egyértelmű cél.

Ennek szellemében is kezdték a meccset, két helyzetet is kihagytak az első negyedórában, majd gólt lőttek. Hercegfalvit Molnár rántotta le a tizenhatoson belül, a jogos büntetőt Bárányos gurította a sarokba.

A Kispest lendületben maradt, de Torghelle kihagyta a következő lehetőséget, a ZTE azonban első helyzetét kihasználta. Kocsárdi iramodott meg a szélen, beadását Kenesei hét méterről a kapuba bólintotta.

A fordulás után újabb gólt értek el a zalaiak. Ljubojevic nagyszerű passzal szöktette a Vincze Ottó helyére még az első félidőben beállt Józsit, aki rávezette a labdát Molnárra, és ellőtte mellette. A Kispestet igencsak visszavetette ez a gól, mert a folytatásban Bárányos szabadrúgásán kívül mindössze egyetlen komolyabb helyzetet voltak képes összehozni.

A ZTE a folytatásban fölénybe került, de Kenesei és Koplárovics több ziccerben is hibázott. A felettébb jó cserének bizonyuló Józsi lőtt még egy kapufát, de az eredmény már nem változott.