Béla
12 °C
27 °C

Újpest-Debrecen 0-3

2003.04.26. 20:04
Ilie három gólja döntötte el a három pont sorsát, az Újpest Horváth kapufáján kívül valamirevaló támadást nem vezetett. A Debrecen dobogós lett sikerével.
A rájátszás három fordulója során még egyik gárda sem nyert, így mindkét együttes számára a cél adott volt: megszakítani a rossz sorozatot.

Ennek érdekében kétségkívül a Debrecen tett többet, mert a hazai csapat Rósa lövését leszámítva nem jelentett veszélyt a kapura. A másik oldalon Ilie nagy ziccert hagyott ki a húszadik percben, amikor Dombi beadása után levette a labdát, de tíz méterről mellépasszolt. A következő helyzetét viszont már belőtte, két védő között lépett ki, és Vlaszákon átemelte a játékszert.

A fordulás után aktívabb lett az Újpest, de Horváth kapufáján kívül épkézláb támadás nem láthatott a feldühödött, és a nézőket sajnáló lila-fehér publikum.

A túloldalon Ilie lőtt még két gólt. Előbb tizenegyesből - Szélesi hosszan vett át egy labdát, Sándor lecsapott rá, Vlaszák pedig ellökte -, majd Belényesi remek passzát helyezte a bal sarokba.