Beáta, Izolda, Lea
-7 °C
5 °C

Sopron - Zalaegerszeg 2-2

2003.05.14. 19:29
Mind a bajnoki cím, mind a kiesés jelentős távolságra van a két együttestől, ennek ellenére dicséretet érdemelnek, hiszen egy helyzetekkel tarkított eseménydús találkozót produkáltak.
A hazaiak kezdték aktívabban a játékot, minek következtében előbb Bardinak kellett védenie Somogyi lövését, majd a játékvezetőnek érvényteleníteni Tóth Mihály lesgólját.

A 21. percben aztán góllá érett a soproni fölény. Tóth Mihály indulhatott remek labdával, a menteni igyekvő Szabó rálépett a labdára, így az árván hagyott Tóthnak nem volt nehéz dolga a bal alsó sarokba lőni a labdát.

A Sopron második góljának is a Tóth Szabó páros volt a főszereplője. Miközben felugrottak fejelni, a szokásos lökdösődés közben a védő keze a labdához ért, és miután ez a tizenhatoson belül történt, Somogyi végezhetett el büntetőt, aki nem hibázott.

A gól talán Arany játékvezetőt zavarta meg a legjobban, aki öt perc elteltével Lambulics szerelését vélte szabálytalannak Keneseivel szemben, a "sértett" pedig értékesítette a büntetőt. A gól után feljött a Zete, de több találat már nem esett a félidőben.

Nem úgy a második negyvenöt percben, melynek 18. percében Szamosi beadását Ljubojevics lőtte kapásból a kapuba. A találkozó hátralévő részében a soproniak mindent megtettek a győzelemért, de Bozsik Péter jól megszervezte csapata védekezését és több veszélyes kontrával is kisérletezett. A legnagyobb lehetőséget azoban Tóth Mihály hagyta ki, aki a 85. percben a kapufára fejelte Javrujan beadását.