Fábián, Sebestyén
-2 °C
4 °C

Újpest-Ferencváros 0-0

2003.05.17. 17:20
Helyenként unalmas, helyenként jó iramú rangadót játszott egymással az Újpest és a Ferencváros, a gól azonban elmaradt, mert a csatárok rendre hibáztak, a kapusok ugyanakkor védtek jól. Sorrendben harmadik meccsén sem rúgott gólt a Fradi, mégis megőrizte első helyét a bajnokságban.
A Siófok elleni meglepő hazai veresége után a Ferencváros aktívan kezdett, Lipcsei átadásával Kriston lépett ki a védők közül, de nem lett egyből, a ballábas kísérlete pedig erőtlenre sikeredett. Két perc sem telt el, amikor ismét egy formás vendégtámadás végén Gera lőhetett, de bombáját blokkolták.

Ezek után húsz percig kellett várni valamirevaló támadásra, akkor Tököli hagyott ki egy helyzetet. Ezenkívül Kriston lövéséről kell még megemlékezni az első játékrészben, melyben az Újpest komoly lehetőségig nem jutott.

A fordulás után Tokody és Rósa Henrik beállításának köszönhetően feljött az Újpest, a meccs legnagyobb helyzetét is a lilák hagyták ki, amikor Tokody egy szép csellel lerázta magáról az alapvonalnál Szkukaleket, középre adott, Horváth nyolc méterről senkitől sem zavartatva lőhetett, de egy fél méterrel fölélőtt. Kevéssel előtte Kovács is nagy ziccerben hibázott.

A Fradi több lehetősége volt, az élre kívánkozik, amikor Tököli beadását Gera lefejelte az érkező Lipcsei elé, aki tolt a labdán, de a kifutó Vlaszák mellett négy méterről már nem tudta ellőni a labdát, a kapus lábbal mentett szögletre. Tököli és Leandro lövéseinél is a helyén volt kapus, Gera tizennyolc méteres szabadrúgását viszont már csak nézte, de ezúttal ennyi is elég volt, mert a játékszer centikkel kapu mellé ment.

Az Újpest három győztes meccs után ezúttal csak egy pontot ért el, míg a Fradi harmadszor is gólképtelennek bizonyult - négy meccse nem nyert -, első helyét azonban megtartotta a tabella élén.