Valér
4 °C
8 °C

MTK Hungária - Siófok 3-1

2003.05.24. 21:21
Talán még az MTK hívei sem gondolták komolyan mondjuk egy hónappal ezelőtt, hogy a záró fordulóban a bajnoki címért lépnek pályára az Újpest ellen. Ehhez azonban lekellett győzniük a 31. fordulóban a Siófokot.
A várakozásoknak megfelelően hazai rohamokkal kezdődött a találkozó, de az első gólra így is fél órát kellett várni.

Ezt "természetesen" Illés Béla szerezte, aki Madar átadásából tizenkét méterről bombázott a léc alá. Nyolc perccel később pedig már két gól volt a kék-fehérek előnye. Illés ezúttal előkészítőként jeleskedett, hiszen Welton Silvát indította a bal oldalon, a brazil pedig befelé cselezett, majd 8 méterről a Némethet helyettesítő Csernyánszki mellett lőtt a kapuba. A vendégek próbálkoztak, de az első félidőben nem tudtak komoly lehetőséget kialakítani.

A folytatásban sem változott a helyzet, hiszen a vendégek próbálkozásait sorra hatástalanították az MTK játékosai, míg Illésék magabiztosan őrizték előnyüket. Sőt! A 76. percben még növelni is tudták azt. Ismét Illéstől indult az akció, aki remekül adott középre, ott érkezett Juhász és 3 méterről pörgetett a kapuba.

Talán már az öltözőbe indultak a hazaiak, amikor a 91. percben szépített Csank János együttese. Szabó Csaba középre adását Csordás továbbította a hazai kapuba. A szépítés megérdemelt volt, de a hazaiak sikeréhez nem férhetett kétség.