Móric
14 °C
15 °C

Videoton - Siófok 2-1 (1-0)

2003.09.01. 11:31
Hiába játszott végig jobbanm Csank János jelenlegi együttese, egykori klubja jól szervezett védekezésével megnehezítette a dolgát.
A Videoton kezdte aktívabban a találkozót, ám hiába dolgozott ki több helyzetet is, csak büntetőből tudott eredményes lenni a székesfehérvári együttes. A 12. percben Savu-t buktatták és a megítélt tizenegyesből Tóth Balázs volt eredményes.

Nem sokat kellett várni a válaszra, a 18. percben Tudor ügyetlenségének köszönhetően kis híján egyenlített a Siófok. A folytatásban kiegyenlített mezőnyjáték folyt a pályán, de a kapuk nem igazán forogtak komoly veszélyben. Hiába támadott többet Csank János csapata, a siófokiak szervezetten játszottak és végig partiban voltak ellenfelükkel.

A második negyvenöt percből mindössze nyolc perc telt el, amikor egyenlített a Siófok. Vochin kezezett a büntetőterületen belül, a jogos büntetőt Kovács Péter a jó irányba vetődő Tudor keze alatt lőtte a kapu jobb sarkába.

A 66. percben Csordás egyedül léphetett ki a védők közül, de lövését Tudor lábbal védte. Amikor már szinte mindenki elkönyvelte a döntetlent, a mezőny talán legrutinosabb játékosa Kuttor a saját tizenhatosán belül felvágta Medvedet, a tizenegyest pedig Szalai váltotta gólra, ezzel otthon tartva a három pontot a Videotonnak. A Siófoknak ez volt az első veresége ebben a szezonban.