Jácint
17 °C
31 °C

Békéscsaba - Videoton 2-2

2003.09.20. 20:48
Unalmas első félidő után a második negyvenöt perc egészen elfogadható játékot hozott. A hazaiak hiába támadtak többet, csak a 90. percben szerzett góllal tudtak pontot menteni.
Alaposan belekezdtek a vendégek. Szabó T. a békéscsabai térfél közepén balról átlőtt a túloldalra, ahol Hercegfalvi 7 m-ről a jobb sarokba rúgta a labdát. A hazaiak első komolyabb helyzetére a 26. percig kellett várni, ekkor Kovács N. jobb oldali beadását Faragó sarkalta kapura, de Tudor hárított.

A találkozó színvonalára jellemző, hogy mindössze ez a két említésre méltó helyzet akadt az első negyvenöt percben, Ha azonban azt nézzük, hogy két helyzetből egy gól született, mondhatnánk akár azt is, remek volt a támadók helyzetkihasználása.

A második félidőt a hazaiak kezdték aktívabban, ami az eredmény ismeretében érthető is volt. Egyenlíteniük azonban csak a 69. percben sikerült, amikor Schindler jobb oldali beadását Tóth Gy. 7 m-ről a bal alsó sarokba rúgta. A gól annyira megviselte Supka Attilát, a Békéscsaba vezetőedzőjét, hogy vehemens reklamálásáért a játékvezető felküldte a lelátóra.

Ez viszont csapatát zavarta meg, mert percekkel később újból hátrányba kerültek. A 76. percben Medved 12 m-ről lőtt a jobb alsó sarokba. A folytatásban a Békéscsaba számtalan helyzetet dolgozott ki, beszorítva ellenfelét kapuja elé, de egyenlítenie csak a 90. percben sikerült. Schindler jobb oldali beadását Javrujan fejelte kapura és a labda a bal kapufáról pattant a gólvonal felé, amit Miculescu segített azon túlra.