Ilona
17 °C
32 °C

Újpest - Haladás 0-0

2003.09.20. 22:28
Az Újpest hiába futballozott szinte az egész taláékozón fölényben, képes volt komoly helyzet nélkül végigjátszani a kilencven percet.
11. perc: Tamási durva és buta szabálytalanságai miatt kevesebb mint fél perc leforgása alatt két jogos sárga lapot kapott Makai játékvezetőtől, így a kiállítás sorsára jutott. A szabadrúgásból Szabó a keresztlécet találta el 35 m-ről.

45. perc: Kovács Z. bal alsó sarokra tartó, 18 m-es lövését Balogh magabiztosan védte.

57. perc: Horváth R. a 16-os előterében lerántotta Kovács Zoltánt, így Makai teljesen jogosan felmutatta neki második sárga- és az ezzel járó piroslapot.

63. perc: Kovács Z. tört be a vendégek büntetőterületére, majd 13 m-es lövése a bal kapufán csattant.

79. perc: Farkas B. 23 m-es bombáját Balogh bravúrral szögletre ütötte.

A mérkőzés eleje kiegyenlített játékot hozott, de Tamási kiállítása meglepő módon a tíz főre fogyatkozott újpestieket rázta fel. A hazai együttes meddő mezőnyfölényt harcolt ki, azonban igazán komoly helyzeteket nem tudott kialakítani.

Az Újpest hiába futballozott a második félidőben is fölényben, továbbra sem akadt komoly lehetősége a gólszerzésre. Horváth R. piros lapját követően a hazaiak már egykapuztak, ennek ellenére egyszer sem sikerült feltörniük a Haladás jól záró védelmét.