Pandora, Gabriella
-1 °C
4 °C

Ferencváros-Pécs 3-0

2003.09.29. 14:49
Május vége óta, a botrányos utolsó bajnoki meccs óta először játszhatott hazai közönsége előtt bajnoki meccsen a Ferencváros, és Lipcseiék magabiztos győzelemmel köszöntötték szurkolóikat. Igaz kevesebben voltak, mint amire számítani lehetett.
Három hazai zárt kapus bajnoki után a hétközi kupameccshez hasonlóan megnyíltak az Üllői úti stadion kapui, és a Fradi futballistáin rögtön az első perctől érezni lehetett, hogy ki akarják szolgálni szurkolótáborukat. Nem is kezdődhetett volna ideálisabban a találkozó, hiszen Penksa "összerogyásáért" már a második percben tizenegyeshez jutott a hazai csapat, és Sasu biztos ítéletvégrehajtónak bizonyult.

A bekapott gól megfogta a Pécset, hiszen az első valamirevaló helyzetüket a huszonötödik percben dolgozták ki, akkor Pest Krisztián távoli lövése centikkel ment fölé. A Fradi ugyanakkor Sasu révén újabb gólt érhetett volna el, de a román támadó nem tudta ellőni a labdát a vele szemben álló Németh mellett. Leandrónak is volt egy igen ígéretes kísérlete húsz méterről, de mellészállt a labda.

A félidő vége előtt Pavicevic nagy bombája után Szűcsnek minden tudására szükség volt, hogy hárítson. Akkor még nem lehetett tudni, hogy ezzel a Pécs ellőtte a puskaporát. A fordulás után ugyanis visszaestek, Dragóner szerencsés gólja pedig 2-0-s hazai vezetést eredményezett. Lipcsei szöglete után az előrelopakodó középhátvéd csúsztatott, a labda feltehetően jócskán mellément volna, Szabadosról azonban a kapuba pattant.

Tíz perccel a vége előtt Lipcsei adta meg a kegyelemdöfést a mecsekieknek. Kriston húzott el a jobboldalon, visszaadását a jól érkező csapatkapitány vágta tizenöt méterről a bal alsóba.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!