Máté, Mirella
12 °C
30 °C

Siófok-Újpest 1-0

2003.09.29. 14:54
Egy szerencsés góllal verte a nyolcadik forduló nyitómeccsén a Siófok az Újpestet. A hazaiak az első félidőben jobban a játszottak, a másodikban az Újpest feltámadt, de csak kapufáig jutott.
Az Újpest előtt adódott az első lehetőség, a második percben Polonkai nagyszerű középre adását Farkas átlépte, így a jól érkező Simek került ziccerbe, ha nyolc méterről mellélőtt. Aztán váratlanul előnybe került egy szerencsés gólnak köszönhetően a hazai együttes.

Kovács jobboldali beadása után a hosszú oldalon érkező Usvat lőhetett, tízméteres kapáslövése jócskán mellément volna, ám az ötösön álló Csordásról a tehetetlen Vlaszák mellett a kapuba vágódott a labda. A folytatásban az Újpest szemlátomást megzavarodott, a Siófok jobban játszott uralta a meccset, mégha Csernyánszkinak egy-két alkalommal védenie is kellett.

A fordulás után nagy Újpest-rohamokkal folytatódott a találkozó, az ötvenedik percben Vanczák fejesénél már verve volt a siófoki védelem, a labda azonban a kapufáról kifelé vágódott. Még egy nagy helyzete akadt az Újpestnek, amikor negyedórával a vége előtt Kovács lövése megpattant Kuttoron, a labda jobb felső sarok felé tartott, de Csernyánszki nagy bravúrral menteni tudott.