Bernadett
0 °C
4 °C
Swaney Elizabeth
hétfő 02:00
Swaney Elizabeth
Szabadstílusú sí

MTK - Debrecen 2-0 (1-0)

2003.10.20. 09:37
A vártnál könnyebben győzött a kapu előtt aktívabb és eredményesebb MTK. A Debrecen teljesen ötlettelenül futballozott.
A találkozó előtt az MTK, a DVSC és az MLL képviselői a két klub, valamint a labdarúgó-válogatott mezével ajándékoztak meg egy iraki kisfiút, aki a baptista szeretetszolgálat segítségével Magyarországon gyógyul. Az éppen társaival futballozó fiatalember egy rakéta-támadás során két barátját elveszítette, és két karján súlyosan megsérült.

Az elmúlt hetek mérkőzésein mutatott rossz formája miatt Illés Béla és Welton Silva is a kispadon kezdett, és Egervári edző csak egy csatárt, Torghellét jelölt az MTK kezdőcsapatba. Az utánpótlás-válogatott játékos egyedül maradt a tízedik percben, és megszerezték a vezetést a hazaiak. Ezután is az MTK futballoztott jobban - egy akción belül Zabos és Torghelle is növelhette volna az előnyt -, majd felébredt a Szentes-csapat, de a próbálkozások nélkülözték a lendületet és az ötletet.

A játékrész második felében a szabálytalanságok borzolták a szurkolók idegeit, így Hanacseknek többször kellett csillapítani a feltűnően ideges és túl kemény futballistákat. A játékrész második felében Hanacseknek többször kellett csillapítani a feltűnően ideges és túl kemény futballistákat.

Szünet után az addig sem remeklő Sándor Tamást teljesen értelmetlen szabálytalansága miatt kiállította Hanacsek. A debreceniek azonban nem adták fel, de az első játékrészhez hasonlóan támadásaik továbbra iis erőtlenek voltak. Molnár meglepő megoldása után növelte előnyét az MTK, amivel el is dőlt a meccs.

10. perc: Halmai egy védőt lerázva indította Czvitkovicsot, aki a jobb oldalról középre emelt, és az üresen érkező Torghelle úgy fejelt négy méterről a kapuba, hogy Tomic még beleért a labdába (1-0).

19. perc: Zabos a tizenhatoson belül összecsapott Szatmárival, majd a nála maradt labdát kapura löhette volna, de középre passzolt a még jobb helyzetben lévő Torghelléhez, a csatár öt méteres próbálkozása azonban Flavio Pimről a mezőnybe pattant.

24. perc: Szatmári jobb oldali szöglete Flavio Pimhez került, aki tíz méterről félig ollózva a kapu fölé emelt.

48. perc: Nikolov emelését Böőr a tizenhatoson belül Kisshez perdítette, aki nagy helyzetből lőtt. Komlósi blokkolta a lövést, majd a labda az alapvonalon túlra került.

50-51. perc: az MTK térfelén, a felezővonal közelében egy kemény összecsapás után Sándor a földön fekve Komlósi felé rúgott, majd hiába hagyta el sérülés miatt hordágyon a pályát, Hanacsek kiállította.

54. perc: Selymes jobb oldali ravasz szabadrúgását Flavio Pim hat méterről csúsztatta kapura, Végh elképesztő bravúrral kiütötte a labdát.

66. perc: Czvitkovics bal oldali szöglete átszállt a középen helyezkedő játékosokon, és a hosszú saroknál egyedül álló Molnár úgy emelt tizenkét métről a léc alá, hogy Tomic és a felugró Flavio Pim is reménytelenül próbálkozott a mentéssel (2-0).

76. perc: Torghelle középreadását követően Czvitkovics elől Selymes mentett úgy, hogy "lövését" Tomic bravúrral ütötte oldalra.

80 perc: Czvitkovics indította a jobb oldalon egyedül kiugró Torghellét, aki a tizenhatoson belül a hosszú saroknál üresen érkező Rednichez akart passzolni, de Flavio Pim megmentette csapatát az újabb góltól, az alapvonalon túlra rúgta a labdát.

92. perc: Torghelle visszagurított labdáját Füzi tizenöt méterről lőtte kapura, de Tomic kiütötte a labdát.