Ágnes
-1 °C
2 °C

ZTE-Videoton 1-1

2003.10.29. 13:01
Jóllehet a ZTE játszott mindvégig fölényben a meccsen, a Videotonnak voltak nagyobb lehetőségei a hajrában, de csak kapufáig jutott Csank csapata.
A ZTE sorozatos vereségei után az elmúlt két fordulóban hat pontot gyűjtött be, és a hazai szurkolók ezúttal is azt várták csapatuktól, hogy folytatják a megkezdett jó sorozatot. Ennek szellemében is kezdte a találkozót Mihalecz István csapata, de kezdetben csak helyzetig jutottak tanítványai. Egressy és Král veszélyes lövésénél is résen volt Tudor.

Hét perccel a félidő vége előtt aztán siker koronázta a ZTE próbálkozásait. Babati húzott el a jobboldalon, beadását a hórihorgas Pantic elvétette, honfitársa, az ugyancsak szerb Ljubojevic jobbal átvette a labdát, majd ballal higgadtan a kapuba továbbított.

A Videoton nem illetődött meg, és még a szünet egyenlített. Voicut buktatták a védők a tizenhatoson belül, a vitatott büntetőt Szabó Tibor végezte el, de Varga hárított, balszerencséjére a labda épp Dvéri elé került, aki habozás nélkül a léc alá bombázott.

A fordulás után is támadásban maradtak Egressyék, de igazán nagy helyzetet nem voltak képesek kialakítani. Nem úgy a másik oldal. Voicu hatalmas kapufát lőtt negyedórával a vége előtt, majd Földes ziccerénél a visszaérő védők mentettek. Mint később kiderült: pontot.