Oszkár
20 °C
29 °C

Debrecen-Újpest 3-3

2003.10.31. 20:54
Mozgalmas, jó iramú, bombagólokkal tarkított mérkőzésen nem tudta megőrizni kétgólos előnyét az Újpest, ám ennek ellenére pontot szerzett a Debrecen otthonában. Szentes csapata ezzel a küzdelmes meccsel készült a PAOK Szaloniki elleni jövő heti UEFA-kupa találkozóra.
Rögtön az első helyzetét értékesítette a vendégcsapat. A tizedik percben Simek futott el a jobboldalon, belőtt labdájára nagyszerű ütemben érkezett Kovács Zoltán, aki hét méterről előrevetődve fejelt a kapuba, Topmic csak beleütni tudott a labdába.

Miután hátrányba került a Loki nagyon rákapcsolt, de csak helyzetig jutottak a hazai támadók. Az Újpest ugyanakkor gólra váltotta a következő lehetőségét is. Szekeres röviden fejelt ki egy előreívelt labdát, Erős érkezett, jó húsz méterről - kapásból - lövésre szánta el magát, és a labda védhetetlenül vágódott a kapu jobb oldalába.

A Debrecen még a félidő vége előtt hasonlóan nagy góllal szépített. Nikolov iramodott meg a jobboldalon, középre húzott, majd harminc méterről tüzelt, és Vlaszák nem tudott hárítani.

A fordulás után is változatos maradt a játék. A Debrecen lendületben maradt, de csak húsz perc elteltével koronázta siker fáradozásaikat. Akkor Böőr negyven méteres szóló után betört a tizenhatoson belülre, ahol Vanczák akasztotta. A megítélt büntetőt Éger a jobbra mozduló Vlaszák mellett a kapuba bal sarkába gurította. Nehezítette a vendégek helyzetét, hogy szabálytalansága után a védő megkapta második sárga lapját is.

Mindez azonban nem szegte kedvét a liláknak, mert Kovács ismét gólt. Mindössze négy perccel az egyenlítő találat után Simek ismét kihagyhatatlan hozta a csatárt, aki hét méterről megszerezte második gólját. Nem sokáig örülhetett a Mezey-csapat, mert Selymes a 72. percben egyenlített. Böőrtől kapott vissza egy labdát a ballábas játékos a szélen, beadás helyett kapura lőtt, és a rövid felső sarokba ragasztotta a labdát.

A folytatásban a Debrecen akarata érvényesült, Bajzát kevéssel a vége előtt el is dönthette volna a három pont sorsát, de hibázott, így egy ponttal kellett megelégednie Szentes Lázár csapatának.