József, Bánk
-7 °C
0 °C

Békéscsaba-Pécs 1-0

2003.11.08. 16:03
A Békéscsaba első fordulóbeli győzelme után ismét begyűjtötte a három pontot. A lila-fehérek az újonc, igen mérsékelt teljesítményt nyújtó Pécset verték. A hazai szurkolóknak több mint három hónapot kellett várni az újabb diadalra.
Negyedórát kellett vári az első helyzetre, akkor Vincze jobboldali szabadrúgása után Valentényi fejelhetett kapura, de Németh a helyén volt, szögletre mentett. Hét perccel az első félidő vége előtt szerezte meg a vezetést a Csaba.

Hoffman jó ütemben ugratta ki a védők közül kilépő Javrujant, aki elvitte a kapus mellett a labdát, Németh azonban akasztotta. A jogosan megítélt tizenegyest Kovács Béla félmagasan lőtte a kapuba.

A második félidőt kettős cserével kezdte a Pécs, Nagy Tamás húzása hűen tükrözi csapata játékát, hiszen mindössze egy veszélytelen lövést mutattak fel negyvenöt perc alatt. A játékrész első felében uralta is a játékot a vendégcsapat, de egyenlíteni nem tudtak, a legveszélyesebb helyzetet egy hazai védőnek köszönhetik, Bujáki ugyanis alig fejelt saját kapuja mellé.

A Pécs erejéből azonban csupán ennyire futotta, a Békéscsaba előtt még két ziccer adódott, de előbbit Miculescu kihagyta, Schindler pedig nagy helyzetben feldobta magát.