Timót, Xénia
-4 °C
2 °C

Győr-Videoton 2-2

2003.11.14. 20:16
Két vesztes meccs után, a győzelem reményében látogatott Győrbe a Videoton, de nem tudta megszerezni a három pontot. Csank János csapata kétszer is vezetett, nagy helyzeteket hagyott ki, a hajrában emberelőnyben volt, de a Győr egy pontot otthon tartott.
Pécsen simán, a Fradi ellen vitatott körülmények között kapott ki a Videoton, amelyik így leszorult a dobogós helyekről. A fehérváriaknak egyértelmű céljuk a Győr elleni javítás volt.

Az első helyzet a Videoton kapuja előtt maradt ki, Miriuta próbálkozott lövéssel tizennyolc méterről, de az idén először védő Turi kiütötte a labdát. Tizenhárom percig kellett várni az első gólra. Tóth Balázs labdájával Magasföldi lépett ki a dermedten álló védők között - hatalmasat hibáztak -, és 11 méterről a bal sarokba gurított.

Négy percig sem örülhettek azonban a vezető találatnak a vendégek. Miriuta jobboldali szabadrúgása után Nicsenko remek ütemben érkezett a rövid saroknál, jól csúsztatta meg a labdát, amelyik védhetetlenül vágódott a kapuba. Újabb perc elteltével Magasföldi ismét előnyhöz juttatta a Vidit. A fiatal játékos hat méterről lőtt a kapuba.

A fordulásig a Győr rákapcsolt, de nem sikerült az egyenlítés. A második félidő 56. percében növelhette volna előnyét a Videoton, de Szabó Tibor, miután elvitte a kapus mellett a labdát, kisodródott, és kimaradt a nagy lehetőség. Egy perc múltán Nagy Tamást vágták fel a védők a tizenhatoson belül, Világi büntetőt ítélt. Miriuta a jobb felsőbe vágta a labdát.

Szűk negyedórával a vége előtt a némi fölényben futballozó Videoton Földes révén megszerezhette volna a győzelmet, de nem tudta ellőni a labdát Turi mellett, amikor szemben állt vele. Az utolsó tíz percet emberelőnyben játszotta a fehérvári együttes, mert Varga csúnyán leterítette Hercegfalvit, amiért a kiállítás sorsára jutott.