Valér
2 °C
8 °C

Ferencváros - Békéscsaba 2-0 (1-0)

2003.11.15. 18:31
Bár sok hibával játszott, mégis teljesen megérdemelten nyert a mérkőzést végig támadó Frencváros a védekezésen kívül semmit nem mutató Békéscsaba ellen. A lila-fehéreknek sokkal többet kellen nyújtaniuk a bentmaradáshoz, de mutatott játékkal Garami József sem lehet maradéktalanul elégedett.
Az első perctől kezdve a listavezető hazaiak irányították a mérkőzést, de nem játszottak igazán gólveszélyesen. Négy komolyabb helyzetükből azért egyet Sasu értékesített, így a Ferencváros a szünetig megérdemelten jutott egygólos előnyhöz. A vendégek az első félidőben mindössze egyszer lőttek kapura.

Szünet után is a zöld-fehérek játszottak fölényben, de az utolsó passzokat elrontották, így nem sikerült komolyabb lehetőséget kialakítaniuk. Gujic kiállítást követően a Ferencváros még inkább kapujához szegezte ellenfelét, és végüll Kiss György gyönyörű lövéssel biztosította be a Fradi győzelmét.

13. perc: Leandro kényszerítőzött Gerával, majd az U21-es válogatott játékos 12 méteres, középről leadott lövését Simunic hárította bravúrral.

21. perc: Kriston 24 méteres szabadrúgása alig szállt el a bal felső sarok fölött.

25. perc: Rósa adta be a labdát a jobb oldalról, amit Sasu 10 méterről a jobb felső sarokba fejelt (1-0).

35. perc: Gera 17 méteres, kapu közepébe tartó szabadrúgását Simunic magabiztosan védte.

59. perc: Grujic buktatta a félpálya közelében Gerát, s ezért a játékvezető egyből piros lapot mutatott fel neki.

85. perc: Bal oldali szögletet követően Sasu nyolc méterről a keresztlécre fejelte a labdát, a kipattanót Gera fölé ollózta.

86. perc: Kiss Gy. 21 méterről váratlanul lövésre szánta el magát, és bombája a bal felső sarokba vágódott (2-0).

Jegyzőkönyv
FTC - Békéscsaba 2-0 (1-0)
Üllői út, 2500 néző, vezette: Fábián
Ferencvárosi TC:
Szűcs - Vukmir, Dragóner, Kiss Gy. - Kriston, Lipcsei, Zováth, Leandro (Penksa, 73.) - Rósa D. (Szkukalek, 60.), Sasu (Károlyi, 89.), Gera
Békéscsaba: Simunic - Schindler, Grujic, Valentényi, Bujáki - Kovács N., Kovács B., Udvari (Brlázs, 69.), Vincze Z. - Javrujan (Miculescu, 51.), Hoffmann (Vilotic, 62.)
Gól: Sasu (25.), Kiss Gy. (86.)
sárga lap: Grujic (51.)
piros lap: Grujic (59.)