Eleonóra
-1 °C
2 °C
Jégkorong
Percről Percre

Békéscsaba-Győr 2-0 (1-0)

2003.11.22. 15:25
A két játékrész elején lőtt gyors gólokkal győzte le hazai pályán az eddigi utolsó helyezett Békéscsaba a Győrt. Az Előre sikerében nagy része van Javrujannak, aki gólja mellett a második találatot előkészítette. A viharsarkiak ezzel megkezdték menekülésüket a kiesőhelyekről.
Az élvonal eddigi utolsó helyezettje, a Békéscsaba és az utóbbi időben magára találó, de hullámzó teljesítményt nyújtó Győr csapott össze a 15. forduló első, kora délutáni mérkőzésén. Az otthonukban veszélyes viharsarkiak azt az ETO-t fogadták, amely többek között egy csütörtöki bunyóval hangolt meccsre: edzés után Nicsenko és Aranitovics szólalkozott össze, majd tettlegességig fajult a kakaskodás, és utóbbi játékos - állítólag azonnal Szerbiába távozott - játékjogát fel is függesztette a klubevezetés.

A novemberi ködben szerény érdeklődés mellett - így is háromszor annyian látták, mint a hétközi válogatott meccset - tartott találkozót a csabaiak kezdték jobban, és a 8. percben meg is szerezték a vezetést: Vincze baloldali beadását Javrujan pöckölte öt méterről, Nyilas mellől a kapu felé, de a gyenge lövés után a jobb alsó sarok felé csak vánszorgó labdát Sebők kapus nem tudta már elérni. A játékrész számottevő helyzet számottevő helyzet nélkül folyt tovább, próbálkozásokig is csak a házigazdák jutottak, a Győr az utolsó percben veszélyeztetett először igazán.

A második félidő úgy kezdődött, mint az első, gyors góllal, és ismét Javrujan főszereplésével. Az első találatot szerző idegenlégiós a 47. percben előkészítőként vette ki a részét a gólból, jobboldali beemelésére Miculescu érkezett, aki négy méterről a kapu jobb oldalába fejelt. A hátralévő időben egyre jobban ellaposodott a mérkőzés, elsősorban ismét a Csaba veszélyeztetett, újabb gól azonban már nem esett. Ez azt jelenti, hogy hosszú idő után először kimozdult a Békéscsaba kimozdult a kieső zónából, igaz elképzelhető, hogy csak a fél négykor kezdődő mérkőzések lefújásáig.