Lázár, Olimpia
-2 °C
3 °C

Debrecen-Balaton FC 0-1 (0-0)

2003.11.22. 18:00
Ha valószínűleg csak órákra is, de az élvonal élére ugrott az idény előtt lesajnált, fél amatőr státuszba süllyedt Balaton FC, miután idegenben tudott győzni az egyetlen még álló magyar kupacsapat, a DVSC ellen. Azt csak remélni lehet, Sándor Tamásék fejben már a PAOK elleni visszavágón voltak, nem pedig formán kívül kerültek.
Az UEFA-kupás Debrecen a csütörtöki, PAOK elleni visszavágó előtt az idény abszolút meglepetéscsapatát, az immár az MTK előtt a második helyen álló Balaton FC-t fogadta. A forduló előtt negyedik hazaiak számára nem csak a sikeres kupafőpróba, hanem az is tét volt, hogy ne szakadjon le a közvetlen éllovasoktól.

Az első félidőben a Loki támadott többet, de a siófokiak sem ijedtek meg, alig öt perc után Csordás lövése alig centikkel tévesztette el a kaput. A debrecenieknél Sándor volt a legaktívabb, de a folyamatos támadások közepette sem tudott a DVSC előnyt szerezni, a hajrában Andorka például néhány lépésről hibázott.

Sitku beállásával a második játékrészben frissült a Balaton, de alig egy óra játék után még mindig gól nélkül álltak a csapatok. A Debrecen támadott, de a sárga-kékek sem adták meg magukat az esélyesebb hazaiaknak. Aztán a 81. percben jött a meglepetéscsapat váratlan gólja, Vörös zavartalanul kapott egy labdát a hazai tizenhatos előterében, mivel nem támadta senki, 17 méterről lőtt és védhetetlenül talált Tomic kapujának jobb felső sarkába.

A DVSC-ben a hajrára megsérült Böőr, és miután Szentes Lázár már kihasználta minden cserelehetőségét, a Loki tíz emberrel fejezte be a mérkőzést. Amelyen a bátran játszó Siófok aratott győzelmet, és ha csak órákra is, de átvette a vezetést az MTK és a listavezető Ferencváros mérkőzésének végéig.

Jegyzőkönyv
Debrecen-Balaton FC 0-1 (0-0)
Debrecen, 5000 néző , V: Megyebíró
Debrecen: Tomic - Nikolov (Balog 46.), Flavio Pim, Éger, Selymes - Dombi (Kiss Z., 46.), Vincze G., Sándor, Halmosi - Sumudica, Andorka
Balaton FC: Csernyánszki - Hegedűs, Radics, Kuttor, László - Virág, Kovács P., Vörös (Körösi, 86.), Györök (Sallai, 89.) - Csordás (Sitku, 40.), Mészáros
Gólszerző: Vörös (81.)