Auguszta
-3 °C
2 °C

Sopron-Zalaegerszeg 2-1 (1-0)

2003.11.22. 18:49
Újra a tavalyi bajnok Zalaegerszeggel végződik az NB I-es tabella. Mihalecz István csapata hiába tudott egyenlíteni a Sopron otthonában, a veszélyesebb Matáv végül kicsikarta a győzelmet.
A bajnokság elején vitézkedő, és a tabella élbolyában mozgó Sopron az utóbbi hetekben némileg visszaesett. A nyugati rangadón az éppen ellentétes utat bejáró, a pocsék kezdet után egyre javuló Zalaegerszeget fogadta Pintér Attila együttese. Az előző fordulóban a Matáv és a ZTE is otthon szenvedett vereséget, a kérdés tehát az volt, melyik együttes javít.

Gyenge első 25 perc után a Matáv enyhe mezőnyfölénybe került, és a vezetést is megszerezte. A ZTE tizenhatosának bal oldalánál elvégzett szabadrúgást egy legurítás után Grósz nagy erővel lőtte be, és a kaputól hét méterre Lambulic fejjel a bal sarokba csúsztatott. A gól után Sira rögtön megduplázhatta volna a hazai előnyt, ám három méterről az üres kapu fölé emelt.

A második játékrész elején is a hazaiak veszélyeztettek, de kihagyták helyzeteiket. Ezt egy lesgyanús szituációból született góllal "büntette" a Zalaegerszeg, Sabo Molnár Balázs labdáját lőtte tíz méterről a hazai kapuba. Az egyenlítés után a hazaiak óriási erőfeszítéseket tettek a győztes találat megszerzéséért és fáradozásaikat tíz perccel a lefújás előtt siker koronázta. Ekkor Hanák adott középre balról, az alapvonal közeléből, a berobbanó Tóth M. öt méterről a léc alá csúsztatott.

Összességében a kilencven perc nagyobb részében gólratörőbben futballozó Matáv megérdemelten tartotta otthon a három pontot és áll a felsőházat jelentő hatodik helyen. A Békéscsaba Győr elleni sikere miatt a Zalaegerszeg pedig újra a tabella végére csúszott vissza.

Jegyzőkönyv
Sopron-Zalaegerszeg 2-1 (1-0)
Sopron, 2500 néző , V: Solymosi
Sopron: Horváth T. - Fehér, Grósz, Lambulic, Hanák - Lazic, Pintér, Bagoly, Baumgartner - Sira, Tóth M.
Zalaegerszeg: Varga - Kocsárdi, Csóka, Molnár, Kral - Babati, Ljubojevic, Balog, Nagy L. - Sabo, Józsi
Gólszerzők: Lambulics (15.), Tóth M. (81.) ill. Sabo (62.)
Sárga lap: Baumgartner (57.) ill. Nagy L. (39.), Babati (49.)