Auguszta
-4 °C
2 °C

Újpest FC-PMFC 1-1 (0-1)

2003.11.22. 17:58
Csak tíz ember ellen tudott gólt lőni az Újpest az első hatba kerülésért folytatott harcban fontos, Pécs elleni meccsen. Az utolsó tíz perc kezdetéig vezetett Nagy Tamás csapata, de Sketiani két kezezéssel kiállítatta magát, Kovács pedig ezután egalizált.
A felsőházi tagság volt a tétje az Újpest és a PMFC budapesti találkozójának. Mezey György a tartósan sérültek mellett szinte mindenkire számíthatott, a vendégek trénere pedig arra lehetett - korlátozottan - büszke, hogy három játékosa is megfordult a hét közben pályára lépő válogatottakban.

Az Újpest végigtámadta az első negyvenöt percet, a Pécs azonban még a mérkőzés elején, gyakorlatilag a semmiből megszerezték a vezetést: Szabados egy jobboldali szöglet után nyolc méterről fejelt a kapuba. Kovács Zoltánék ezután több helyzetet alakítottak ki, de kapufánál és érvénytelenített gólnál nem jutottak tovább, így a PMFC előnyével vonultak szünetre a felek.

A folytatásban ugyanúgy alakult a játék képe, mint az első félidőben, vagyis az újpestiek támadtak, rúgták a szögleteket és a szabadrúgásokat, de nem tudták gólra váltani nyomasztó fölényüket. Aztán Sketiani "segített" a hazaiakon: húsz perc alatt kétszer kezezett, Hanacsek pedig sárga lapokkal díjazta megmozdulásait és a 82. percben már mehetett is az öltözőbe az idegenlégiós. Ezután egy perc sem kellett a liláknak az egyenlítéshez: Farkas beadását tíz méterről Kovács csúsztatta a kapuba. Az eredmény már nem változott, így az Újpest ismét elkerült a felsőházat jelentő első hat hely egyikéről, a Sopron ugyanis le tudta győzni a ZTE-t.

Jegyzőkönyv
Újpest-Pécs 1-1 (0-1)
Szusza Ferenc-stadion, 1500 néző V: Hanacsek
Újpest: Vlaszák - Szélesi, Tamási, Vaskó, Vanczák - Simek Farkas B., Erős K., Rósa H. - Kovács Z., Rajczi
Pécs: Németh G. - Bajusz, Dienes, Szabados, Szekeres (Márton, 42.) - Sipos, Erős G., Pavicevic, (Sketiani, 16.), Gaál - Pest K., Horváth Gy.
Gólszerzők: Kovács (83.) ill. Szabados (15.)
Sárga lap: Sketiani (62.), Márton (91.).
Piros lap: Sketiani (82.)