Gusztáv
-4 °C
1 °C

MTK-Ferencváros 1-1 (1-0)

2003.11.23. 00:22
Szerényre sikeredett első félidő és egy érdekesebb második negyvenöt perc után döntetlent hozott a tizenötödik forduló zárómérkőzése, az MTK-Ferencváros örökrangadó. Illés szerencsés találatára Dragóner válaszolt, de a Fradi így is elvesztette a korábban elvett pontjai visszakapása óta őrzött első helyét.
A tizenötödik forduló befejezéseként az örökrangadó arról döntött, hogy a Ferencváros megőrzi-e vezető helyét, vagy a Balaton FC elsősége nem csak néhány órás kiskirálykodás volt, hanem a Balaton-partiak legalább egy hétig a tabella élén maradnak. A mérkőzés előtt sokáig kérdéses volt Gera játéka, a ferencvárosi csatár azonban vállalta a játékot, az azonban biztos volt, hogy a kék-fehérek gólfelelőse, Torghelle Sándor eltiltás miatt nem lehet ott a pályán. A találkozó előtt a közönség vastapssal köszöntötte a magyar labdarúgás egyik legendáját, a 75. születésnapját egy nappal a londoni 6-3 50. évfordulóját követően, vagyis szerdán ünneplő Sándor Károlyt. A kezdőrúgást a roppant népszerű Csikar végezte el.

Az első húsz perc a hazai átlagnál nagyobb küzdelmet hozott, de helyzet nem alakult ki a rengeteg hiba miatt. Egy szerencsés góllal váratlanul vezetéshez jutott az MTK: egy baloldali hazai szöglet után a hosszú saroknál álló Pusztai tíz méterről lőtt, s a labda az ötösön helyezked? Illés lábáról vágódott a léc alá. A színvonal azonban ezután sem emelkedett, Tököli két nagy helyzetet is elrontott, így szünetre megmaradt az MTK-előny.

A szünet után nőtt az iram, helyzetek és szép megoldások is akadtak, ekkor a hazai átlagnál jóval érdekesebb összecsapást láthatott a közönség. A félidő közepén szép góllal egyenlített a zöld-fehér együttes, Lipcsei szöglete után az egyedül hagyott Dragóner a 66. percben bólintott Végh kapujába. Ebben a játékrészben több nagy Szűcs-védést is láthatott a közönség, az eredmény azonban már nem változott. A két fővárosi csapat a döntetlennel naggyá tette a siófokiakat.

Jegyzőkönyv
MTK-FTC 1-1 (1-0)
Hidegkuti-stadion, 3500 néző , V: Ábrahám
MTK: Végh - Molnár, Komlósi (Zabos a szünetben, helyette Pisont 79.), Juhász, Füzi - Zavadszky, Pusztai, Jezdimirovic, Rednic (Czvitkovics 79.) - Illés, Silva

FTC: Szűcs - Vukmir, Dragóner, Kiss - Kriston, Lipcsei, Zováth, Leandro - Rósa D. (Sasu 56.), Tököli, Gera

Gólszerzők: Pusztai (19.) ill. Dragóner (66.)

Sárga lap: Pusztai (24.)