Piroska
-2 °C
5 °C

Balaton FC-Videoton 1-0

2003.11.28. 20:06
A Balaton FC nem csak a három pontot, de vele együtt az őszi elsőséget is megszerezte. A hazaiak ezúttal is kapott gól nélkül játszották végig az egyébként gyenge színvonalú találkozót. A Videoton legnagyobb lehetősége a 92. percben adódott, de Medved fejese a kapufán csattant.
A siófokiak abban a tudatban léphettek pályára, amennyiben pontot szereznek, úgy ők várják az első helyről a tavaszi folytatást. Ehhez ugyan kellet a Liga azon döntése mely szerint hat pontot levontak a Ferencvárostól, de ez a Csertői-csapat érdemeiből semmit nem von le.

A hazaiak, ahogy ebben a bajnokságban már megszokhattuk zárt védekezésből induló támadásokkal kísérleteztek - nem sok sikerrel, míg a Videoton teljesen reménytelen támadásai sorra elhaltak Kuttorékon. Ez persze nem azt jelenti, hogy sorra gördültek a szebbnél szebb akciók, így nem volt meglepő, hogy az első félidő szinte gólhelyzet nélkül zajlott le.

Talán a jelenlévő 2000 nézőt is meglepte, hogy a 30. percben mégis gólt láthatott. Ehhez nagymértékben kellett Tudor a Videoton kapusa, aki egy szögletnél kijött a kapujából, de "elfelejtett" felugrani, így a kaputól hét méterre, a legmagasabbra emelkedő Virágnak nem volt nehéz dolga az üresen hagyott kapuba fejelni.

A Videoton tíz perccel később egyenlíthetett volna, de Kuttor és Hegedűs is elvétette a labdát, Medved tiszta helyzetből lőhetett fölé. A második negyvenöt percben a vendégek voltak aktívabbak, de a gyenge iramú és színvonalú találkozón képtelenek voltak a kapuba találni. A legnagyobb lehetőségük az utolsó percben volt, de Medved fejese a felső lécről vágódott vissza a mezőnybe.

Győzelmének köszönhetően a forduló többi eredményétől függetlenül így az a Balaton FC az őszi bajnok, melyet az idény kezdetekor szinte mindenki biztos kiesőnek vélt.